Приклупљен новац за трансплантацију

Доскора у живот разочарана, обесхрабрена и без наде за оздрављење и бољу будућност Милијана Ћећез из Вишеграда, тешки болесник, чији су бубрези отказали све функције, ових дана весело корача градом са вјером да ће њеним мукама ускоро доћи крај.

Република Српска 16.02.2017 | 17:00
Приклупљен новац за трансплантацију
Захваљујућу онима који имају и желе да помогну другима у невољи Милијани је у хуманитарној акцији сакупљено скоро незамисливих 110.000 КМ колико је потребно за трансплатацију бубрега.

„Срећна сам што су ми добри људи у тако кратком року искупили толико новца колико је потребно за операцију у Тулону у Француској. Имам осјећај да сам већ оперисана и да могу нормално да наставим живот“, каже Милијана.



Почетак акције прикупљања помоћи иницирао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, да би, захваљујући медијској подршци она са локалног стигла и на свјетски ниво.

„Помогла ми је БН телевизија која је урадила о мени прилог у Вишеграду а њихов дописник је о акцији извјештавао и из Чикага и баш су се ангажовали на томе да акција успије. Највише новца сакупљено је у иностранству у Аустралији и Америци, конкретно у Сиднеју, Мелбурну, Чикагу, Лас Вегасу а посебно истичем моје Коњичане који су расељени по свијету", додаје Ћећезева.

Акција прикупљања помоћи званично траје до краја овог мјесеца, а сав новац није још уплаћен на рачун. Али и сама Милијана се показала као велики хуманитарац.

„У Требињу ће ускоро бити хуманитарно вече прикупљања средстава за мене и још једну болесну дјевојчицу, требало је да пола прикупљеног иде мени а пола њој за операције, али одричем се свог дијела јер мени више не треба", вели Милијана.

Ћећезева годину дана три пута седмично иде на дијализу у Клинички центар у Фочи.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Врс рви

16.02.2017 18:29

Свака част начелнику општине на акцији, успјешну операцију и брзо оздрављење храброј госпођи Ћећез...

ОДГОВОРИТЕ