Priklupljen novac za transplantaciju

Doskora u život razočarana, obeshrabrena i bez nade za ozdravljenje i bolju budućnost Milijana Ćećez iz Višegrada, teški bolesnik, čiji su bubrezi otkazali sve funkcije, ovih dana veselo korača gradom sa vjerom da će njenim mukama uskoro doći kraj.

Republika Srpska 16.02.2017 | 17:00
Priklupljen novac za transplantaciju
Zahvaljujuću onima koji imaju i žele da pomognu drugima u nevolji Milijani je u humanitarnoj akciji sakupljeno skoro nezamislivih 110.000 KM koliko je potrebno za transplataciju bubrega.

„Srećna sam što su mi dobri ljudi u tako kratkom roku iskupili toliko novca koliko je potrebno za operaciju u Tulonu u Francuskoj. Imam osjećaj da sam već operisana i da mogu normalno da nastavim život“, kaže Milijana.



Početak akcije prikupljanja pomoći inicirao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, da bi, zahvaljujući medijskoj podršci ona sa lokalnog stigla i na svjetski nivo.

„Pomogla mi je BN televizija koja je uradila o meni prilog u Višegradu a njihov dopisnik je o akciji izvještavao i iz Čikaga i baš su se angažovali na tome da akcija uspije. Najviše novca sakupljeno je u inostranstvu u Australiji i Americi, konkretno u Sidneju, Melburnu, Čikagu, Las Vegasu a posebno ističem moje Konjičane koji su raseljeni po svijetu", dodaje Ćećezeva.

Akcija prikupljanja pomoći zvanično traje do kraja ovog mjeseca, a sav novac nije još uplaćen na račun. Ali i sama Milijana se pokazala kao veliki humanitarac.

„U Trebinju će uskoro biti humanitarno veče prikupljanja sredstava za mene i još jednu bolesnu djevojčicu, trebalo je da pola prikupljenog ide meni a pola njoj za operacije, ali odričem se svog dijela jer meni više ne treba", veli Milijana.

Ćećezeva godinu dana tri puta sedmično ide na dijalizu u Klinički centar u Foči.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vrs rvi

16.02.2017 18:29

Svaka čast načelniku opštine na akciji, uspješnu operaciju i brzo ozdravljenje hrabroj gospođi Ćećez...

ODGOVORITE