Видео: Био је пред побједом у трци, а онда се десило нешто што се никада неће поновити...

Атлетика није без разлога прозвана "краљицом спортова", јер укључује и ходање и трчања, и скокове, и бацања. У њој се, у зависности од дисциплина, захтева издржљивост, или снага, или прецизност, или кординација. Али, у њој има и истински духовитих тренутака.

Остали спортови 20.02.2017 | 21:45
Видео: Био је пред побједом у трци, а онда се десило нешто што се никада неће поновити...
Један такав забележен је на универзитетском првенству у Ирској, када је Ангус Мелдон хитао ка победи у квалификацијама на 800 метара. Међутим, док је он улазио у последњу кривину, једном скакачу с мотком десио се пех - лоше је извео свој покушај, а еластичну траку која је у тој хали одмењивала калсичну летвицу просто је одапео ка стази.

И, баш ту, где је она падала - баш у том тренутку не протрчавао несрећну Мелдон. Он је "нападача" покушао да скине са врата, али се десило нешто још горе, ноге су му постале упетљане. Сасвим довољно да изгуби ритам, да га други престигну и да он остане без пласмана у финале.

Организатори надметања су, после оваквог, непоновљивог сплета околоности, ипак решили да га пусте да се бори за медаље, но "напад Спајдермена", како је то прокоментарисао ТВ коментатор, изгледа да је оставио последице: Ангус Мелдон је у финалу био осми.



Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар