Video: Bio je pred pobjedom u trci, a onda se desilo nešto što se nikada neće ponoviti...

Atletika nije bez razloga prozvana "kraljicom sportova", jer uključuje i hodanje i trčanja, i skokove, i bacanja. U njoj se, u zavisnosti od disciplina, zahteva izdržljivost, ili snaga, ili preciznost, ili kordinacija. Ali, u njoj ima i istinski duhovitih trenutaka.

Ostali sportovi 20.02.2017 | 21:45
Video: Bio je pred pobjedom u trci, a onda se desilo nešto što se nikada neće ponoviti...
Jedan takav zabeležen je na univerzitetskom prvenstvu u Irskoj, kada je Angus Meldon hitao ka pobedi u kvalifikacijama na 800 metara. Međutim, dok je on ulazio u poslednju krivinu, jednom skakaču s motkom desio se peh - loše je izveo svoj pokušaj, a elastičnu traku koja je u toj hali odmenjivala kalsičnu letvicu prosto je odapeo ka stazi.

I, baš tu, gde je ona padala - baš u tom trenutku ne protrčavao nesrećnu Meldon. On je "napadača" pokušao da skine sa vrata, ali se desilo nešto još gore, noge su mu postale upetljane. Sasvim dovoljno da izgubi ritam, da ga drugi prestignu i da on ostane bez plasmana u finale.

Organizatori nadmetanja su, posle ovakvog, neponovljivog spleta okolonosti, ipak rešili da ga puste da se bori za medalje, no "napad Spajdermena", kako je to prokomentarisao TV komentator, izgleda da je ostavio posledice: Angus Meldon je u finalu bio osmi.



Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar