Састанак Лаврова и Тилерсона у Бону

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је данас да је његов састанак са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном био продуктиван и да је амерички званичник спреман да подржи мировне преговоре о Сирији у Астани.

Република Српска 16.02.2017 | 16:32
Састанак Лаврова и Тилерсона у Бону
Лавров је рекао новинарима послије састанка у Бону да су Русија и САД потврдиле да имају заједничке интересе у борби против тероризма, пренио је "Спутњик".

Москва је спремна да успостави контакте са САД, рекао је Лавров и додао да се очекује састанак предсједника двије државе, Владимира Путина и Доналда Трампа.

Сусрет Лаврова и Тилерсона уприличен је на маргинама састанка министара спољних послова земаља Г20 у Бону.

Тилерсон је потврдио да је састанак био продуктиван и да је дискутовано о више билатералних питања.

"САД ће размотрити сарадњу са Русијом онда када можемо да нађемо области за политичку сарадњу од које ће корист имати амерички народ", рекао је амерички државни секретар, пренијела је "Раша тудеј".

Он је додао да ће Вашингтон бранити интересе и вриједности Америке и њених савезника у ситуацијама када дође до неслагања.

Тилерсон је рекао да Вашингтон очекује од Москве да "испоштује своје обавезе из Минског споразума" и да ради на "деескалацији насиља у Украјини" док двије земље трагају за договором.

Ово је био први састанак шефова дипломатија Русије и САД од када је Тилерсон ступио на дужност.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар