Sastanak Lavrova i Tilersona u Bonu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je njegov sastanak sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom bio produktivan i da je američki zvaničnik spreman da podrži mirovne pregovore o Siriji u Astani.

Republika Srpska 16.02.2017 | 16:32
Sastanak Lavrova i Tilersona u Bonu
Lavrov je rekao novinarima poslije sastanka u Bonu da su Rusija i SAD potvrdile da imaju zajedničke interese u borbi protiv terorizma, prenio je "Sputnjik".

Moskva je spremna da uspostavi kontakte sa SAD, rekao je Lavrov i dodao da se očekuje sastanak predsjednika dvije države, Vladimira Putina i Donalda Trampa.

Susret Lavrova i Tilersona upriličen je na marginama sastanka ministara spoljnih poslova zemalja G20 u Bonu.

Tilerson je potvrdio da je sastanak bio produktivan i da je diskutovano o više bilateralnih pitanja.

"SAD će razmotriti saradnju sa Rusijom onda kada možemo da nađemo oblasti za političku saradnju od koje će korist imati američki narod", rekao je američki državni sekretar, prenijela je "Raša tudej".

On je dodao da će Vašington braniti interese i vrijednosti Amerike i njenih saveznika u situacijama kada dođe do neslaganja.

Tilerson je rekao da Vašington očekuje od Moskve da "ispoštuje svoje obaveze iz Minskog sporazuma" i da radi na "deeskalaciji nasilja u Ukrajini" dok dvije zemlje tragaju za dogovorom.

Ovo je bio prvi sastanak šefova diplomatija Rusije i SAD od kada je Tilerson stupio na dužnost.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar