СП - велеслалом (Ж): Друго злато за Ворли, Невена Игњатовић 27., Жана Новаковић на 62. мјесту!

На Свјетском првенству у Ст. Морицу данас је вожена велеслалом трка, на којој је бх. скијашица Жана Новаковић заузела 62. мјесто. Златна медаља припала Францускињи Теси Ворли.  

Остали спортови 16.02.2017 | 16:45
СП - велеслалом (Ж): Друго злато за Ворли, Невена Игњатовић 27., Жана Новаковић на 62. мјесту!
Ворли је освојила друго злато на овом СП, јер је пре два дана стигла до најсјајнијег одличја и у тимском надметању.

Њој је ово укупно четврто злато са светских првенстава, 2011. у Гармишу је била најбоља такође са репрезентацијом, а две године касније у Шладмингу у велеслалому.

Она је у четвртак оправдала форму из Светског купа где је лидер у овој дисциплини, те славила испред главних конкуренткиња Американке Микаеле Шифрин и Италијанке Софије Гође, а у одсуству поређене Ларе Гут.

Ворли је била најбоља у обе вожње, док је Шифрин у другој надокнадила 0,24 секунде заостатка за Гођом. Трку због пада у другој вожњи није завршила Илка Штухец из Словеније.

Француска сада има два злата у Ст Морицу, САД такође две медаље, пре сребра су Американци имали само бронзу, док је Гођа донела Италији прво одличје.

Светско првенство се наставља мушким велеслаломом у петак, прва вожња је у 9:45 часова, а друго до 13.

Српска скијашица Невена Игњатовић је заузела 27. место, захваљујући одличној другој вожњи где је имала 19. време. Заостала је 4,41 секунди за победницом.

У првој вожњи бх. репрезентативка Жана Новаковић трку је завршила на 62. мјесту, у времену 1:08.98, што је заостатак од 6.97 секунди за првопласираном Ворли. Скијашица с Пала стартовала је 77. од укупно 98 такмичарки, али је заостатак био сувише велики за пласман у другу трку.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар