SP - veleslalom (Ž): Drugo zlato za Vorli, Nevena Ignjatović 27., Žana Novaković na 62. mjestu!

Na Svjetskom prvenstvu u St. Moricu danas je vožena veleslalom trka, na kojoj je bh. skijašica Žana Novaković zauzela 62. mjesto. Zlatna medalja pripala Francuskinji Tesi Vorli.  

Ostali sportovi 16.02.2017 | 16:45
SP - veleslalom (Ž): Drugo zlato za Vorli, Nevena Ignjatović 27., Žana Novaković na 62. mjestu!
Vorli je osvojila drugo zlato na ovom SP, jer je pre dva dana stigla do najsjajnijeg odličja i u timskom nadmetanju.

Njoj je ovo ukupno četvrto zlato sa svetskih prvenstava, 2011. u Garmišu je bila najbolja takođe sa reprezentacijom, a dve godine kasnije u Šladmingu u veleslalomu.

Ona je u četvrtak opravdala formu iz Svetskog kupa gde je lider u ovoj disciplini, te slavila ispred glavnih konkurentkinja Amerikanke Mikaele Šifrin i Italijanke Sofije Gođe, a u odsustvu poređene Lare Gut.

Vorli je bila najbolja u obe vožnje, dok je Šifrin u drugoj nadoknadila 0,24 sekunde zaostatka za Gođom. Trku zbog pada u drugoj vožnji nije završila Ilka Štuhec iz Slovenije.

Francuska sada ima dva zlata u St Moricu, SAD takođe dve medalje, pre srebra su Amerikanci imali samo bronzu, dok je Gođa donela Italiji prvo odličje.

Svetsko prvenstvo se nastavlja muškim veleslalomom u petak, prva vožnja je u 9:45 časova, a drugo do 13.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović je zauzela 27. mesto, zahvaljujući odličnoj drugoj vožnji gde je imala 19. vreme. Zaostala je 4,41 sekundi za pobednicom.

U prvoj vožnji bh. reprezentativka Žana Novaković trku je završila na 62. mjestu, u vremenu 1:08.98, što je zaostatak od 6.97 sekundi za prvoplasiranom Vorli. Skijašica s Pala startovala je 77. od ukupno 98 takmičarki, ali je zaostatak bio suviše veliki za plasman u drugu trku.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar