Требиње: Ново хапшење имиграната

Припадници Граничне полиције БиХ и Центра јавне безбиједности Требиње заједничком акцијом на територији града лишили су слободе пет лица, за која се сматра да су илегално прешли границу између Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Република Српска 16.02.2017 | 14:52
Требиње: Ново хапшење имиграната
На подручју града Требиња приведена су три имигранта из Азије, два у насељу Горица и један у ужем центру града, док су на самој граници ухапшене двије особе. Тако је у посљедњих 15 дана укупно приведено девет лица која су илегално прешла границу БиХ, а како кажу у требињској полицији, очигледно је да је затварање граница према Европској унији довело до појачаних илегалних улазака, те да се то може очекавати и у будућем периоду, без обзира на то што још не постоје оперативни подаци о новој рути ка Европској унији.

“Очигледно да је та рута која је затворена према земљама Европске уније, покушава да се пребаци преко БиХ, тачније из Црне Горе преко Републике Српске, односно преко подручја Центра јавне безбједности Требиње. Ми нисмо добили информације од сусједних агенција - Црне Горе и Хрватске, да имају оперативна сазнања када је у питању та рута. Међутим, то се појављује и ми претпостављамо да ће то да се дешава”, истакао је Жарко Лакета, начелник Центра јавне безбједности Требиње.

Према незваничним сазнањима, реч је о држављанима Авганистана, Ирана и Палестине.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ТБ

17.02.2017 06:43

Док је тај исти Лакета био заеник у ГП БиХ није ухапшен ни један мигрант већ их је са својом екипом пребацивао даље за добре паре.

ОДГОВОРИТЕ