Trebinje: Novo hapšenje imigranata

Pripadnici Granične policije BiH i Centra javne bezbijednosti Trebinje zajedničkom akcijom na teritoriji grada lišili su slobode pet lica, za koja se smatra da su ilegalno prešli granicu između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Republika Srpska 16.02.2017 | 14:52
Trebinje: Novo hapšenje imigranata
Na području grada Trebinja privedena su tri imigranta iz Azije, dva u naselju Gorica i jedan u užem centru grada, dok su na samoj granici uhapšene dvije osobe. Tako je u posljednjih 15 dana ukupno privedeno devet lica koja su ilegalno prešla granicu BiH, a kako kažu u trebinjskoj policiji, očigledno je da je zatvaranje granica prema Evropskoj uniji dovelo do pojačanih ilegalnih ulazaka, te da se to može očekavati i u budućem periodu, bez obzira na to što još ne postoje operativni podaci o novoj ruti ka Evropskoj uniji.

“Očigledno da je ta ruta koja je zatvorena prema zemljama Evropske unije, pokušava da se prebaci preko BiH, tačnije iz Crne Gore preko Republike Srpske, odnosno preko područja Centra javne bezbjednosti Trebinje. Mi nismo dobili informacije od susjednih agencija - Crne Gore i Hrvatske, da imaju operativna saznanja kada je u pitanju ta ruta. Međutim, to se pojavljuje i mi pretpostavljamo da će to da se dešava”, istakao je Žarko Laketa, načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o državljanima Avganistana, Irana i Palestine.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

TB

17.02.2017 06:43

Dok je taj isti Laketa bio zaenik u GP BiH nije uhapšen ni jedan migrant već ih je sa svojom ekipom prebacivao dalje za dobre pare.

ODGOVORITE