Око пола милиона заробљено у банци

Петар Ђурић и његов син Гојко, који је у регион стекао надимак “Дечак Храброст”, јер је са осам година преузео бригу о тешко болесном оцу након што их је напустила мајка и супруга, трвде да би могли да остану без око пола милиона КМ у Бобар банци, која је у стечају!?

Република Српска 16.02.2017 | 14:42
Око пола милиона заробљено у банци
– Колико знам, око 500 000 КМ на моје име је пропало тамо. А и сам не знам колико је тамо пара било на Гојка. Откуд знам хоће ли се ишта од тих пара вратити. Живим у нади да ће се вратити, али не знам о томе ништа. А што се тиче нас, има се новца још мало – тврди Петар Ђурић (56) за СрпскаЦафе, не наводећи да ли се ради о новцу, добијеном у бројним хуманитарним акцијама, организованим 2013. године и касније.

 Овај становник места Љељенча код Бијељине каже да лијеву ногу није залијечио, те да му је досадило да обилази болнице и докторе.

– Ништа се не поправља. И даље је тешко стање. Доктори кажу да се ту не може ништа учинити, иако неће бити ампутације ноге – каже Ђурић, коме болесна нога не даје могућност да било шта ради и заради.

Он наводи да данас живе далеко од медијске и јавне помпе коју су пре четири године проживљавали и која им је, ипак, на крају донијела живот достојан човека.

– Више нам не долази толико људи – прича Ђурић.

Његов, сада тринестогодишњи, син Гојко истиче да добро учи и да је 6. разред Основне школе “Кнез Иво од Семберије”.

- Тренирам теквондо и сада сам плави појас. А што се тиче оца, нога га и даље често боли. Понекад не може да заспи… – открива Гојко за наш и додаје да није одустао од намјере да постане полицајац.

Подсјећамо, Петру и Гојку Ђурићу су, након што је о њима 2013. године објављена потресна медијска прича, помогли бројни хумани људи, предузећа, градске власти, институције… Тако су Ђурићи из куће старије од 40 година, која је прокишњавала и није имала купатило, у децембру поменуте године уселили у нову, која има 75 метара квадратних и гаражу.

Петар је и даље незапослени демобилисани борац Војске РС и вишеструки давалац крви. Јула 2012. године доживео је тешку повреду ноге сијекући дрва у шуми. Послије је остао прикован за кревет не могавши да ради и обезбиједи достојан живот породици. Због тога су све обавезе попут кувања, прања веша, ложења ватре и слично пале на нејаког Гојка кога је у то вријеме напустила мајка.

Управо тај подвиг и искрене сузе дечака ганули су наше људе из земље и иностранства који су Ђурићима доносили различиту помоћ, од новца, хране, обуће, одеће и играчака, до комада беле технике, дрва за зиму, грађевинског материјала па и једног трактора, лаптопа и аутомобила.

(СрпскаЦафе)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Чуди

16.02.2017 14:50

Чуди ме да су до сада шутили, ипак је то новац од грађана као помоћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

16.02.2017 14:59

Циста лаз.

Name

ре.АЦО

16.02.2017 15:37

ЊЕГОВИ 500.000 А ЗА ДЈЕЦИЈЕ НЕЗНА НИ КОЛКО ИМА. КАЗЕ А НАРОД ВИСЕ И НЕ ДОЛАЗИ. А СТА ОНИ КОЈИ КОПАЈУ ПО КОНТЕЈНЕРИМА. ТУ ИМА ЛАЗИ.

Name

Занимљиво...

16.02.2017 16:46

Помогли смо људима, и сад требамо набити на нос што им је толика помоћ легла на рачун? Страшан смо ми народ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеле

17.02.2017 17:37

Нисмо ми цудни,него јадни,ако је стварно примио и сакрио толики новац а да ником не помогне треба га јавно објесити за ту болесну ногу.

Name

РЕАЛНО

16.02.2017 17:37

Шта друго очекиват ? ДОДИК МУ ДАО 5000 а узео 500000

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моје скромно мишљење

16.02.2017 17:51

Човјеку треба максимално помоћи ако може да се опорави. Али они су ипак неке своје проблеме ријешили (кућа итд). Само је мало тужно да је он држао толико новца онако на рачуну а није се питао има ли у РС неко дијете које чека да се прикупе паре за операцију или да се сјети да можда има још неко ко је у тешкој ситуацији у којој су били он и његово дијете... Има доста људи којима треба помоћи али наши људи само навалили на ову једну породицу и то само зато што је то медијски пропраћено. Тешких случајева има свугдје око нас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванyа

16.02.2017 19:02

Свака цаст за коментар,дијелим Васе мисљење.