Венгер остаје у Арсеналу сигурно до љета!

Управа Арсенала и менаџер Арсен Венгер на лето ће донети заједничку одлуку о будућности француског тренера у том клубу.  Од Минхена два путића… Незгодно је што су челнции Арсенала већ понудили Венгеру продужетак сарадње. Кажу, понуда неће бити повучена.

Фудбал 16.02.2017 | 17:30
Венгер остаје у Арсеналу сигурно до љета!
Како је преноси ББЦ, упркос поразу од 5:1 од Бајерна из Минхена у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона, тренутно не постоји могућност да Венгер напусти Арсенал пре лета.

Венгеру је већ понуђен нови уговор и та понуда и даље важи. Очекује се да ће одлука о његовој будућности у клубу бити заједничка и ће бити донета на крају сезоне.

Венгер (67) је тренер Арсенала од 1996. године, а уговор му истиче на крају сезоне.

Њега критикују навијачи лондонског клуба и траже одлазак због слабијих резултата, али и пошто Арсенал није освојио шампионску титулу од сезоне 2003-2004.

Ово је већ четврта-пета сезона у низу током које се - нарочито у новембру/децембру, односно марту/априлу - свакодневно говори, прича и пише о одласку Арсена Венгера из Арсенала.

И, с обзиром на то да је и даље ту, од тога никада није било ништа.

А, било је пораза попут синоћњег од Бајерна у Минхену од 5:1. Било је и горих. Било је и идентичних, на истом стадиону, у истој рунди Лиге шампиона.

Због чега би просечно упућен фудбалски навијач сада помислио да је Венгеру заиста дошао крај и да ће, било оставком или споразумним раскидом уговора, наредног лета после 21 године напустити Арсенал и северни Лондон?

Не постоји иоле јак аргумент у том смислу.

Без обзира колико велику срамоту "тобџије" доживеле у Лиги шампиона - а смеши има се седма узастопна елиминација у осмини финала - углавном се догоди следеће: Венгер се окрене Премијер лиги, наиђе повољан распоред, екипа веже неколико победа против слабијих тимова, на крају се скупоцен тим домогне другог, трећег или четвртог места у првенству, Лига шампиона поново буде обезбеђена, навијачи помало забораве брукања током сезоне и стандардно негативан скор у "мини лигама" са осталим фаворитима и, очас посла, Венгер изведе екипу на премијеру у наредној сезони…

Колико год гласни били они који тврде да баш ове сезоне то неће бити случај, околности су овакве - Венгер и даље има од раније изнету понуду борда директора о наставку сарадње и према сазнањима ББЦ мреже, власници клуба који сјајно послује на финансијском плану, али хронично бележи просечне резултате, неће повући оно што су понудили времешном Французу још пре неколико месеци.

Према једном сценарију, Венгер ће довршити сезону и онда се повући, без да је потписао продужетак сарадње, а према другом, на крају сезоне ће се разговарати о овој теми.

Углавном, минхенских 5:1 неће значити разлаз између Арсенала и Арсена пре завршетка сезоне, када ће му истећи актуелан уговор.

Венгер (67) је тренер Арсенала од 1996. године. Њега не критикују само навијачи лондонског клуба, већ и бројне легенде најтрофејнијег клуба из престонице. Крилатица "Wенгер Оут" увелико је отрцана и излизана, а није настала само због слабих резултата и лоших потеза на тржишту играча, већ и због тога што Арсенал није освојио шампионску титулу од сезоне 2003/04.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар