Venger ostaje u Arsenalu sigurno do ljeta!

Uprava Arsenala i menadžer Arsen Venger na leto će doneti zajedničku odluku o budućnosti francuskog trenera u tom klubu.  Od Minhena dva putića… Nezgodno je što su čelncii Arsenala već ponudili Vengeru produžetak saradnje. Kažu, ponuda neće biti povučena.

Fudbal 16.02.2017 | 17:30
Venger ostaje u Arsenalu sigurno do ljeta!
Kako je prenosi BBC, uprkos porazu od 5:1 od Bajerna iz Minhena u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, trenutno ne postoji mogućnost da Venger napusti Arsenal pre leta.

Vengeru je već ponuđen novi ugovor i ta ponuda i dalje važi. Očekuje se da će odluka o njegovoj budućnosti u klubu biti zajednička i će biti doneta na kraju sezone.

Venger (67) je trener Arsenala od 1996. godine, a ugovor mu ističe na kraju sezone.

Njega kritikuju navijači londonskog kluba i traže odlazak zbog slabijih rezultata, ali i pošto Arsenal nije osvojio šampionsku titulu od sezone 2003-2004.

Ovo je već četvrta-peta sezona u nizu tokom koje se - naročito u novembru/decembru, odnosno martu/aprilu - svakodnevno govori, priča i piše o odlasku Arsena Vengera iz Arsenala.

I, s obzirom na to da je i dalje tu, od toga nikada nije bilo ništa.

A, bilo je poraza poput sinoćnjeg od Bajerna u Minhenu od 5:1. Bilo je i gorih. Bilo je i identičnih, na istom stadionu, u istoj rundi Lige šampiona.

Zbog čega bi prosečno upućen fudbalski navijač sada pomislio da je Vengeru zaista došao kraj i da će, bilo ostavkom ili sporazumnim raskidom ugovora, narednog leta posle 21 godine napustiti Arsenal i severni London?

Ne postoji iole jak argument u tom smislu.

Bez obzira koliko veliku sramotu "tobdžije" doživele u Ligi šampiona - a smeši ima se sedma uzastopna eliminacija u osmini finala - uglavnom se dogodi sledeće: Venger se okrene Premijer ligi, naiđe povoljan raspored, ekipa veže nekoliko pobeda protiv slabijih timova, na kraju se skupocen tim domogne drugog, trećeg ili četvrtog mesta u prvenstvu, Liga šampiona ponovo bude obezbeđena, navijači pomalo zaborave brukanja tokom sezone i standardno negativan skor u "mini ligama" sa ostalim favoritima i, očas posla, Venger izvede ekipu na premijeru u narednoj sezoni…

Koliko god glasni bili oni koji tvrde da baš ove sezone to neće biti slučaj, okolnosti su ovakve - Venger i dalje ima od ranije iznetu ponudu borda direktora o nastavku saradnje i prema saznanjima BBC mreže, vlasnici kluba koji sjajno posluje na finansijskom planu, ali hronično beleži prosečne rezultate, neće povući ono što su ponudili vremešnom Francuzu još pre nekoliko meseci.

Prema jednom scenariju, Venger će dovršiti sezonu i onda se povući, bez da je potpisao produžetak saradnje, a prema drugom, na kraju sezone će se razgovarati o ovoj temi.

Uglavnom, minhenskih 5:1 neće značiti razlaz između Arsenala i Arsena pre završetka sezone, kada će mu isteći aktuelan ugovor.

Venger (67) je trener Arsenala od 1996. godine. Njega ne kritikuju samo navijači londonskog kluba, već i brojne legende najtrofejnijeg kluba iz prestonice. Krilatica "Wenger Out" uveliko je otrcana i izlizana, a nije nastala samo zbog slabih rezultata i loših poteza na tržištu igrača, već i zbog toga što Arsenal nije osvojio šampionsku titulu od sezone 2003/04.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar