Сјећања, видео - На данашњи дан... Партизан - Дњепар...

Хумска је окована снегом и ледом, у Београду се не види прст пред оком, али игра се - то Партизан зимује у Европи! На 12. годишњицу утакмице Партизан - Дњепар присећамо се највећег успеха српског клупског фудбала у последњих 25 година. . .

Фудбал 16.02.2017 | 15:30
Сјећања, видео - На данашњи дан... Партизан - Дњепар...
Дочекали су Гробари те 2005. године, да виде да њихов клуб презими у Европи, први пут после 15 година. Али, овај меч нокаут фазе тадашње Лиге Европе био је под знаком питања јер је тих дана у Београду падао снег толико јако да се нису виделе ни столице, ни терен на стадиону у Хумској.

Упркос томе, УЕФА је одлучила да се ова утакмица одигра, а новајлија, Нигеријац Обиора Одита, представио се у најбољем светлу навијачима црно-белих. Управо он је дао оба гола за Београђане, но Украјинци су успели да избегну пораз и вратес е кући са великом надом у пролаз. Нису ни слутили шта их чека у реваншу, али о том-потом...

Руку на срце, после меча су фудбалери Партизана били незадовољни исходом, јер су два пута водили.

"Дњепар је покушао да нас изненади измењеним саставом, али смо брзо уочили намеру противника. Добро смо одиграли, постигли смо два гола из две лепе акције, а примили два гола из наших грешака. Дњепар није екипа која може тако лако да се добије. Имамо још једно полувреме и надам се да ћемо имати више среће", рекао је тадашњи тренер Партизана Владимир Вермезовић после меча.

Остаће упамћено и да су иза голова на стадиону биле огромне гомиле снега, а утакмици је присуствало око 15.000 гледалаца...

ПАРТИЗАН - ДЊЕПАР 2:2 (2:1)
/Одита 12, 45 - Назаренко 28, Русол 57/

Партизан: Краљ, Ћирковић (Радовић од 70. минута), Емегхара, Мирковић, Ђорђевић, Нађ, Томић (Грубјешић од 58. минута), Вукчевић, Брновић, Илић (Петровић од 80. минута), Одита.

Дњепар: Керноженко, Хрицај, Јежирскиј, Шелајев (од 46. минута Ротан), Костишин, Русол, Шчејчук, Ријкун (од 63. минута Михаленко), Корниленко (од 77. минута Радшченко), Назаренко, Биденко.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар