Sjećanja, video - Na današnji dan... Partizan - Dnjepar...

Humska je okovana snegom i ledom, u Beogradu se ne vidi prst pred okom, ali igra se - to Partizan zimuje u Evropi! Na 12. godišnjicu utakmice Partizan - Dnjepar prisećamo se najvećeg uspeha srpskog klupskog fudbala u poslednjih 25 godina. . .

Fudbal 16.02.2017 | 15:30
Sjećanja, video - Na današnji dan... Partizan - Dnjepar...
Dočekali su Grobari te 2005. godine, da vide da njihov klub prezimi u Evropi, prvi put posle 15 godina. Ali, ovaj meč nokaut faze tadašnje Lige Evrope bio je pod znakom pitanja jer je tih dana u Beogradu padao sneg toliko jako da se nisu videle ni stolice, ni teren na stadionu u Humskoj.

Uprkos tome, UEFA je odlučila da se ova utakmica odigra, a novajlija, Nigerijac Obiora Odita, predstavio se u najboljem svetlu navijačima crno-belih. Upravo on je dao oba gola za Beograđane, no Ukrajinci su uspeli da izbegnu poraz i vrates e kući sa velikom nadom u prolaz. Nisu ni slutili šta ih čeka u revanšu, ali o tom-potom...

Ruku na srce, posle meča su fudbaleri Partizana bili nezadovoljni ishodom, jer su dva puta vodili.

"Dnjepar je pokušao da nas iznenadi izmenjenim sastavom, ali smo brzo uočili nameru protivnika. Dobro smo odigrali, postigli smo dva gola iz dve lepe akcije, a primili dva gola iz naših grešaka. Dnjepar nije ekipa koja može tako lako da se dobije. Imamo još jedno poluvreme i nadam se da ćemo imati više sreće", rekao je tadašnji trener Partizana Vladimir Vermezović posle meča.

Ostaće upamćeno i da su iza golova na stadionu bile ogromne gomile snega, a utakmici je prisustvalo oko 15.000 gledalaca...

PARTIZAN - DNJEPAR 2:2 (2:1)
/Odita 12, 45 - Nazarenko 28, Rusol 57/

Partizan: Kralj, Ćirković (Radović od 70. minuta), Emeghara, Mirković, Đorđević, Nađ, Tomić (Grubješić od 58. minuta), Vukčević, Brnović, Ilić (Petrović od 80. minuta), Odita.

Dnjepar: Kernoženko, Hricaj, Ježirskij, Šelajev (od 46. minuta Rotan), Kostišin, Rusol, Ščejčuk, Rijkun (od 63. minuta Mihalenko), Kornilenko (od 77. minuta Radščenko), Nazarenko, Bidenko.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar