Саријев одговор: Газда, не прича се на ТВ-у, ја сам на тренингу сваки дан!

Да је играо Милик пукли бисмо 0:5! ''Ћутао је од октобра“, подсећа голман Пепе Реина после напада Аурелија де Лаурентиса на шефа струке Наполија. . .

Фудбал 16.02.2017 | 16:30
Саријев одговор: Газда, не прича се на ТВ-у, ја сам на тренингу сваки дан!
Не да не себе, а ни на екипу, Маурицио Сари. На фронтални напад председника Аурелија Де Лаурентиса, шеф струке Наполија узвраћа кочоперним ставом да се он пита око избора играча и тактике и додаје да би газди било боље да му је све замерке - а имао их је - рекао у лице.

Овако, испало је прилично лоше по имиџ клуба са југа Италије да функционер јавно напада тренера, а овај је принуђен да се брани.

„Ја сам на тренингу сваки дан. Стога, ја сам тај који одлучује. Може председник да подели са вама своје идеје на ТВ-у, али ја сам пре за то да ми их саопшти директно у лице, па да на крају одлучим“, рекао је Сари после пораза од Реала (1:3).

Једна од оптужи Де Лаурентиса односи се на, како он рече, утисак да је довео доста фудбалера, да стално гледа једне исте. Посебно је замерио струци што меч није почео пољски нападач Аркадијуш Милик, опорављен од повреде предњих укрштених лигамената.

„Милик је био на клупи, јер смо знали да може да издржи највише десетак минута, имајући у виду да је тек изашао из повреде и да само у том кратком периоду може нешто да нам донесе. Зашто бисмо експериментисали. Да је почео, могли смо да изгубимо 0:5“.

Што се утакмице тиче, Сари је рекао да Реал није створио много шанси његовом тиму, мада га статистика демантује, пошто је забележено чак 20 путева ка голу Пепа Рејне.

„Можда је чињеница да гостујемо Реалу и играмо на овом стадиону утицала на млађе играче, али на мечевима попут оваквих се одраста. Ово је драгоцено искуство. Упрскос резултату, мислим да Наполи заслужује да буде у осмини финала. Гледао сам све утакмице Реала у последња три месеца и могу да кажем да им је издање против нас најбоље у том периоду. Чак и да смо ми играли на нашем максимуиму тешко да бисмо могли да се примакнемо њиховом нивоу.“

Против Зидановог тима је, ипак, тешко, па гостима није помогао ни водећи гол Лоренца Инсињеа.

„Док се другачије не докаже, Реал Мадрид је најбољи тим на свету. Штета што смо направили превише грешака, јер их обично не правимо толико. Пробаћемо да у реваншу добијемо 2:0, такав ће нам бити приступ, да направимо пакао гостима али очигледно да нећемо бити сами на терену. И противник се пита за нешто. Надамо се да ћемо на нашем стадиону бити бољи, да ћемо чинити мање грешака, али и да ћемо све прилике искористити. Можда немамо велике шансе да одемо даље, али оне што нам се укажу морамо да зграбимо. Чини ми се, ипак, да смо могли више у Мадриду“, додао је Сари.

Његово незадовољство изјавама председника Де Лаурентинса дели и голман Пепе Реина.

„Пре ове, нисмо изгубили утакмицу од окторбра, тад је чутао“, рекао је Шпанац.

Са овако поремећеним односима у клубу, тешко ће Наполи да се извуче из канџи првака Европе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар