Sarijev odgovor: Gazda, ne priča se na TV-u, ja sam na treningu svaki dan!

Da je igrao Milik pukli bismo 0:5! ''Ćutao je od oktobra“, podseća golman Pepe Reina posle napada Aurelija de Laurentisa na šefa struke Napolija. . .

Fudbal 16.02.2017 | 16:30
Sarijev odgovor: Gazda, ne priča se na TV-u, ja sam na treningu svaki dan!
Ne da ne sebe, a ni na ekipu, Mauricio Sari. Na frontalni napad predsednika Aurelija De Laurentisa, šef struke Napolija uzvraća kočopernim stavom da se on pita oko izbora igrača i taktike i dodaje da bi gazdi bilo bolje da mu je sve zamerke - a imao ih je - rekao u lice.

Ovako, ispalo je prilično loše po imidž kluba sa juga Italije da funkcioner javno napada trenera, a ovaj je prinuđen da se brani.

„Ja sam na treningu svaki dan. Stoga, ja sam taj koji odlučuje. Može predsednik da podeli sa vama svoje ideje na TV-u, ali ja sam pre za to da mi ih saopšti direktno u lice, pa da na kraju odlučim“, rekao je Sari posle poraza od Reala (1:3).

Jedna od optuži De Laurentisa odnosi se na, kako on reče, utisak da je doveo dosta fudbalera, da stalno gleda jedne iste. Posebno je zamerio struci što meč nije počeo poljski napadač Arkadijuš Milik, oporavljen od povrede prednjih ukrštenih ligamenata.

„Milik je bio na klupi, jer smo znali da može da izdrži najviše desetak minuta, imajući u vidu da je tek izašao iz povrede i da samo u tom kratkom periodu može nešto da nam donese. Zašto bismo eksperimentisali. Da je počeo, mogli smo da izgubimo 0:5“.

Što se utakmice tiče, Sari je rekao da Real nije stvorio mnogo šansi njegovom timu, mada ga statistika demantuje, pošto je zabeleženo čak 20 puteva ka golu Pepa Rejne.

„Možda je činjenica da gostujemo Realu i igramo na ovom stadionu uticala na mlađe igrače, ali na mečevima poput ovakvih se odrasta. Ovo je dragoceno iskustvo. Uprskos rezultatu, mislim da Napoli zaslužuje da bude u osmini finala. Gledao sam sve utakmice Reala u poslednja tri meseca i mogu da kažem da im je izdanje protiv nas najbolje u tom periodu. Čak i da smo mi igrali na našem maksimuimu teško da bismo mogli da se primaknemo njihovom nivou.“

Protiv Zidanovog tima je, ipak, teško, pa gostima nije pomogao ni vodeći gol Lorenca Insinjea.

„Dok se drugačije ne dokaže, Real Madrid je najbolji tim na svetu. Šteta što smo napravili previše grešaka, jer ih obično ne pravimo toliko. Probaćemo da u revanšu dobijemo 2:0, takav će nam biti pristup, da napravimo pakao gostima ali očigledno da nećemo biti sami na terenu. I protivnik se pita za nešto. Nadamo se da ćemo na našem stadionu biti bolji, da ćemo činiti manje grešaka, ali i da ćemo sve prilike iskoristiti. Možda nemamo velike šanse da odemo dalje, ali one što nam se ukažu moramo da zgrabimo. Čini mi se, ipak, da smo mogli više u Madridu“, dodao je Sari.

Njegovo nezadovoljstvo izjavama predsednika De Laurentinsa deli i golman Pepe Reina.

„Pre ove, nismo izgubili utakmicu od oktorbra, tad je čutao“, rekao je Španac.

Sa ovako poremećenim odnosima u klubu, teško će Napoli da se izvuče iz kandži prvaka Evrope.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar