Под знаком питања сједница ПВ ПСБиХ

У Сарајеву је данас неизвјесно одржавање сједнице Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ. Посланички клубови Савеза за промјене и СНСД јуче су најавили да неће учествовати у раду, јер је одбијен захтјев српске стране за одлагање сједнице док се не ријеши питање најављене ревизије тужбе БиХ против Србије.

Босна и Херцеговина 16.02.2017 | 07:10
Под знаком питања сједница ПВ ПСБиХ
Захтјев за одлагање сједнице тражио је замјеник предсједавајућег Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић (СДС). Представници бошњачких странака нису прихватили Босићев захтјев, а ХДЗ је био уздржан.

Босићев захтјев за одгађање сједнице док се не ријеши питање ревизије тлужбе БиХ против Србије ујединио је српске посланике. Поред Савеза за промјене то је подржао и СНСД.

Тако ће данас посланици два супростављена табора из РС, Савеза за промјене и СНСД, имати први пут, у овом сазиву, јединствено дјеловање у парламенту БиХ.
Неће учествовати у раду сједнице Представничког дома, која ће бити, највјероватније, прекинута, јер неће постојати услови за њено одржавање.

Није познато колико ће трајати "бојкот" српских посланика у Парламенту БиХ, као ни када и како ће бити превазиђена најновија криза у заједничким институцијама БиХ, која је проузрокована најављеним подношењем ревизије тушбе БиХ против Србије од стране бошњачког члана у Предсједништву БиХ Бакира Изетбеговића.

Да је на помолу највећа постдејтонска криза у БиХ слажу се и неутрални аналитичари из сва три народа у БиХ, али и у међународним круговима.

(БН телевизија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бн

16.02.2017 06:29

Титу риру пуце све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

16.02.2017 06:31

Ма која криза то вуцко и баке средују све ево и николиц оде на сметлисте тако це и ових насих пар пробрати вуцко и баке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

16.02.2017 07:18

Плату ћемо узети из буџета БиХ, али штит ћемо интересе друге, сусједне државе... ма бравоо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

16.02.2017 08:25

Наравно, плату узети из буџета БиХ. У тај буџет уплаћују и грађани РС.

Name

Ре

16.02.2017 08:29

Ма Хајде.