Pod znakom pitanja sjednica PV PSBiH

U Sarajevu je danas neizvjesno održavanje sjednice Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH. Poslanički klubovi Saveza za promjene i SNSD juče su najavili da neće učestvovati u radu, jer je odbijen zahtjev srpske strane za odlaganje sjednice dok se ne riješi pitanje najavljene revizije tužbe BiH protiv Srbije.

Bosna i Hercegovina 16.02.2017 | 07:10
Pod znakom pitanja sjednica PV PSBiH
Zahtjev za odlaganje sjednice tražio je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS). Predstavnici bošnjačkih stranaka nisu prihvatili Bosićev zahtjev, a HDZ je bio uzdržan.

Bosićev zahtjev za odgađanje sjednice dok se ne riješi pitanje revizije tlužbe BiH protiv Srbije ujedinio je srpske poslanike. Pored Saveza za promjene to je podržao i SNSD.

Tako će danas poslanici dva suprostavljena tabora iz RS, Saveza za promjene i SNSD, imati prvi put, u ovom sazivu, jedinstveno djelovanje u parlamentu BiH.
Neće učestvovati u radu sjednice Predstavničkog doma, koja će biti, najvjerovatnije, prekinuta, jer neće postojati uslovi za njeno održavanje.

Nije poznato koliko će trajati "bojkot" srpskih poslanika u Parlamentu BiH, kao ni kada i kako će biti prevaziđena najnovija kriza u zajedničkim institucijama BiH, koja je prouzrokovana najavljenim podnošenjem revizije tušbe BiH protiv Srbije od strane bošnjačkog člana u Predsjedništvu BiH Bakira Izetbegovića.

Da je na pomolu najveća postdejtonska kriza u BiH slažu se i neutralni analitičari iz sva tri naroda u BiH, ali i u međunarodnim krugovima.

(BN televizija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bn

16.02.2017 06:29

Titu riru puce sve.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

16.02.2017 06:31

Ma koja kriza to vucko i bake sreduju sve evo i nikolic ode na smetliste tako ce i ovih nasih par probrati vucko i bake.

ODGOVORITE
Name

hm

16.02.2017 07:18

Platu ćemo uzeti iz budžeta BiH, ali štit ćemo interese druge, susjedne države... ma bravoo...

ODGOVORITE
Name

Нешо

16.02.2017 08:25

Наравно, плату узети из буџета БиХ. У тај буџет уплаћују и грађани РС.

Name

Re

16.02.2017 08:29

Ma Hajde.