ЛШ - Венгер: Шок!

Менаџер Арсенала Арсен Венгер био је шокиран резултатом у утакмици против Бајерна из Минхена у Лиги шампиона.  Венгер: Најгори моменат у каријери? Нећемо о томе. . .  "Наравно да је шок изгубити на овај начин. Све смо погрешно урадили, а то највише показује пети гол Бајерна", поручио је скрхани тренер Арсенала Арсен Венгер.

Фудбал 16.02.2017 | 11:30
ЛШ - Венгер: Шок!
Фудбалери Бајерна већ су обезбедили пласман у четвртфинале тријумфом од 5:1 на ’Алијанц арени’, чиме су поновили резултат са прошлог меча две екипе у Минхену.

Иако је на полувремену било 1:1, игра ’Тобџија’ се распала у наставку и да није било голмана Оспине, резултат би био много убедљивији.

Ништа од дербија осмине финала Лиге шампиона!

Овај епитет је меч Бајерна и Арсенала изгубио после првог меча, пре реванша, пошто је немачки тим пред својим навијачима на "Алијанц арени" демонстрирао силу против "тобџија" и "разнео их" резултатом 5:1 (1:1).

Држао се Арсенал до полувремена, имао више него повољан резултат, али...

Тешко је било објашњиво шта се десило Арсеналу од 53. до 63. минута, када с у примили три гола, а закључак није успео да изведе ни Арсен Венгер.

То јест, покушао је нешто да "навуче".

"Не тражим оправдања. Били смо поприлично чврсти у одбрани до њиховог другог гола. Шок је изгубити меч оволиком разликом", рекао је Венгер.

Он је истакао да је повреда Лорана Кошелног почетком другог полувремена много утицала на даљи ток утакмице.

"Изгубили смо Кошелног и тада смо ментално пали. Бајерн је био бољи тим од нас", додао је Француз.

"Морам рећи да су они бољи тим, играли су боље у другом полувремену и заслужено славили".

Потегнуо је Венгер мало за "неправдом", мало за "срећом", мало за изгубљеним Кошћелним, лидером Арсенала, након чијег изласка нису иста екипа, али уз то каже и следеће...

"Не тражим изговоре. Наравно да је шок изгубити на овај начин. Све смо погрешно урадили, а то највише показује пети гол. Код оваквих утакмица мораш да будеш фокусиран 90 минута, а имам осећај да нас је трећи гол Бајерна 'убио' и да играчи нису имали више никакав одговор", поручио је Венгер.

Упитан да ли му је ово најтежи тренутак каријере, најтежи пораз у Арсеналу?

"Разочаравајуће је, али није битно како се ја у овом тренутку осећам".

Реванш се игра 7. марта, а има ли чему да се нада његов тим?

"Нећемо о чуду, прво морамо да се опоравимо од овога и спремимо за следећи меч".

Реванш меч на програму је 7. марта у Лондону.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар