LŠ - Venger: Šok!

Menadžer Arsenala Arsen Venger bio je šokiran rezultatom u utakmici protiv Bajerna iz Minhena u Ligi šampiona.  Venger: Najgori momenat u karijeri? Nećemo o tome. . .  "Naravno da je šok izgubiti na ovaj način. Sve smo pogrešno uradili, a to najviše pokazuje peti gol Bajerna", poručio je skrhani trener Arsenala Arsen Venger.

Fudbal 16.02.2017 | 11:30
LŠ - Venger: Šok!
Fudbaleri Bajerna već su obezbedili plasman u četvrtfinale trijumfom od 5:1 na ’Alijanc areni’, čime su ponovili rezultat sa prošlog meča dve ekipe u Minhenu.

Iako je na poluvremenu bilo 1:1, igra ’Tobdžija’ se raspala u nastavku i da nije bilo golmana Ospine, rezultat bi bio mnogo ubedljiviji.

Ništa od derbija osmine finala Lige šampiona!

Ovaj epitet je meč Bajerna i Arsenala izgubio posle prvog meča, pre revanša, pošto je nemački tim pred svojim navijačima na "Alijanc areni" demonstrirao silu protiv "tobdžija" i "razneo ih" rezultatom 5:1 (1:1).

Držao se Arsenal do poluvremena, imao više nego povoljan rezultat, ali...

Teško je bilo objašnjivo šta se desilo Arsenalu od 53. do 63. minuta, kada s u primili tri gola, a zaključak nije uspeo da izvede ni Arsen Venger.

To jest, pokušao je nešto da "navuče".

"Ne tražim opravdanja. Bili smo poprilično čvrsti u odbrani do njihovog drugog gola. Šok je izgubiti meč ovolikom razlikom", rekao je Venger.

On je istakao da je povreda Lorana Košelnog početkom drugog poluvremena mnogo uticala na dalji tok utakmice.

"Izgubili smo Košelnog i tada smo mentalno pali. Bajern je bio bolji tim od nas", dodao je Francuz.

"Moram reći da su oni bolji tim, igrali su bolje u drugom poluvremenu i zasluženo slavili".

Potegnuo je Venger malo za "nepravdom", malo za "srećom", malo za izgubljenim Košćelnim, liderom Arsenala, nakon čijeg izlaska nisu ista ekipa, ali uz to kaže i sledeće...

"Ne tražim izgovore. Naravno da je šok izgubiti na ovaj način. Sve smo pogrešno uradili, a to najviše pokazuje peti gol. Kod ovakvih utakmica moraš da budeš fokusiran 90 minuta, a imam osećaj da nas je treći gol Bajerna 'ubio' i da igrači nisu imali više nikakav odgovor", poručio je Venger.

Upitan da li mu je ovo najteži trenutak karijere, najteži poraz u Arsenalu?

"Razočaravajuće je, ali nije bitno kako se ja u ovom trenutku osećam".

Revanš se igra 7. marta, a ima li čemu da se nada njegov tim?

"Nećemo o čudu, prvo moramo da se oporavimo od ovoga i spremimo za sledeći meč".

Revanš meč na programu je 7. marta u Londonu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar