Графити мржње према Србима у Гњилану

Двадесетак младића албанске националности исписало је графите са позивом на убијање Срба у близини цркве у Гњилану где се окупљају малобројни преостали Срби. Претили Србима док су писали поруке мржње

Србија 15.02.2017 | 20:45
Графити мржње према Србима у Гњилану
”Убиј Србина”, "Килл алл Сербс", "УЦК", као и графити сличне садржинеисписани су на објектима у улици покрај цркве Светог Николе у Гњилану где се окупљају малобројни Срби.

Наиме, како су овдашњи Срби испричали за Новости,двадесетак младића албанске националности је током исписивања графита упућивало претње преосталим Србима у овом граду.

"Због повика и претњи групе од двадесетак младића провели смо непроспавануноћ. Бојали смо се да нас не нападну као током мартовског погрома 2004.године", испричали су малобројни Срби који се окупљају око цркве у центру града.

Реагујући на застрашивање и претње упућене Србима, којих је у Гњилану свега око тридесетак, Иван Томић, директор Канцеларије за заједнице, рекао је да је верски и етнички мотивисана мржња која позива на убијање Срба,демонстрација силе већинске заједнице која овим нападом позива на етничко чишћење.

Томић је истовремено позвао командира полиције да насилнике приведу правди.

(Вечерње новости)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Д

15.02.2017 20:21

Ово само малоуман цовјек мозе написати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

15.02.2017 20:23

Зар је требало 20 младица да испису толики текст на зиду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

15.02.2017 20:30

Ово је страшно шта раде шиптари а ми мирно гледамо.Ако се ово настави и ми у Србиј,Републики Српској,Црној гори трбамо вратити истом мјером,па чак и прозјерати.Они код нас отвараје предузећа и раде без икаквих проблема а наши доле из куће не смију изићи.Баве се пословима кои врло лако могу да нас пола потрују ако им нареде из централе. Ја не фантазирам али стварно је могуће јер они држе пекаре и посластичарнице и ради искључиво њихова радна снага.Размислите браћо Срби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те Србин

16.02.2017 05:35

Ја бих се запитао засто ? Како то да ама бас сви на овом свијету неце ниста са вама да имају?Не могуце да је цитав свијет наопак а ви исправни?