Grafiti mržnje prema Srbima u Gnjilanu

Dvadesetak mladića albanske nacionalnosti ispisalo je grafite sa pozivom na ubijanje Srba u blizini crkve u Gnjilanu gde se okupljaju malobrojni preostali Srbi. Pretili Srbima dok su pisali poruke mržnje

Srbija 15.02.2017 | 20:45
Grafiti mržnje prema Srbima u Gnjilanu
”Ubij Srbina”, "Kill all Serbs", "UCK", kao i grafiti slične sadržineispisani su na objektima u ulici pokraj crkve Svetog Nikole u Gnjilanu gde se okupljaju malobrojni Srbi.

Naime, kako su ovdašnji Srbi ispričali za Novosti,dvadesetak mladića albanske nacionalnosti je tokom ispisivanja grafita upućivalo pretnje preostalim Srbima u ovom gradu.

"Zbog povika i pretnji grupe od dvadesetak mladića proveli smo neprospavanunoć. Bojali smo se da nas ne napadnu kao tokom martovskog pogroma 2004.godine", ispričali su malobrojni Srbi koji se okupljaju oko crkve u centru grada.

Reagujući na zastrašivanje i pretnje upućene Srbima, kojih je u Gnjilanu svega oko tridesetak, Ivan Tomić, direktor Kancelarije za zajednice, rekao je da je verski i etnički motivisana mržnja koja poziva na ubijanje Srba,demonstracija sile većinske zajednice koja ovim napadom poziva na etničko čišćenje.

Tomić je istovremeno pozvao komandira policije da nasilnike privedu pravdi.

(Večernje novosti)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

D

15.02.2017 20:21

Ovo samo malouman covjek moze napisati

ODGOVORITE
Name

Posmatrac

15.02.2017 20:23

Zar je trebalo 20 mladica da ispisu toliki tekst na zidu?

ODGOVORITE
Name

srbin

15.02.2017 20:30

Ovo je strašno šta rade šiptari a mi mirno gledamo.Ako se ovo nastavi i mi u Srbij,Republiki Srpskoj,Crnoj gori trbamo vratiti istom mjerom,pa čak i prozjerati.Oni kod nas otvaraje preduzeća i rade bez ikakvih problema a naši dole iz kuće ne smiju izići.Bave se poslovima koi vrlo lako mogu da nas pola potruju ako im narede iz centrale. Ja ne fantaziram ali stvarno je moguće jer oni drže pekare i poslastičarnice i radi isključivo njihova radna snaga.Razmislite braćo Srbi

ODGOVORITE
Name

Te Srbin

16.02.2017 05:35

Ja bih se zapitao zasto ? Kako to da ama bas svi na ovom svijetu nece nista sa vama da imaju?Ne moguce da je citav svijet naopak a vi ispravni?