Мурињо: Не желимо да играмо Лигу Европе!

Менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо још једном умањио значај Лиге Европе, такмичења у ком се његова екипа такмичи. "Ако напредујеш у свим такмичењима – будеш у проблему у априлу и мају", поручио је "Специјални".

Фудбал 16.02.2017 | 11:00
Мурињо: Не желимо да играмо Лигу Европе!
Критиковао је Лигу Европе када је у Челси стигао након освајања трофеја у овом такмичењу, потом када је "загустило" у новембру прошле године и када је Манчестер јунајтед био на корак од испадања - Жозе Мурињо се предомислио и изјавио да је "Лига Европе важна".

Пред дуел шеснаестине финала са Сент Етјеном (четвртак, 21.05) на "Олд Трафорду", Португалац је још једном говорио више о самом такмичењу, него о ривалу.

Истакао је да Сент Етјен има сјајну историју, да су клуб који је у једном делу свог постојања доминирао Француском, да је за њих играо велики Мишел Платини и да је актуелна екипа врло добра, али се више посветио свом тиму и још једном одао утисак да му "се не игра" Лига Европе.

"Не можемо да бирамо такмичења", казао је на почетку конференције Мурињо.

"Наша ситуација је компликована. Лига Европе се игра четвртком, па је много теже од нас да се ускладимо са Премијер лигом, ФА Купом, Лига Купом, а ако напредујеш у тим такмичењима – будеш у проблему у априлу и мају", подвукао је он и још једном поновио да нема бирања, али да је важно да се побеђује.

"Ђаволи" су такмичење у групној фази завршили на другом месту, иза Фенербахчеа...

"Лига Европе није такмичење које желимо да играмо, али га играмо. Показали смо да се трудимо, да смо вредни, изгубили смо неке мечеве, али смо прошли даље".

Истакао је да је и велики плус што су неки играчи добили искуство међународног фудбала.

Јунајтед има добар скор када игра са француским клубовима пошто је у 26 сусрета уписао 13 победа, 11 ремија и само два пораза. Посебно "занимљив" је и скор који Златан Ибрахимовић има против "зелених" и до сада је против Сент Етјена дао 14 голова у 13 мечева!

Може ли тако и у дресу Јунајтеда? Мурињо мисли да може, али иду корак по корак.

"Имамо прилику и да се квалификујемо за Лигу шампиона кроз ово такмичење, што је важно. Али, полако, тек смо у 32 најбоље екипе, тако да је дуг пут, али имамо и Премијер лигу, где још имамо шансу да изборимо пласман у најјаче европско такмичење", подвукао је "Специјални".

ПАРОВИ 1/16 ФИНАЛА (16. и 23. фебруара):

Атлетик Билбао - АПОЕЛ
Легија - Ајакс
Андерлехт - Зенит
Астра Ђурђу - Генк
Манчестер јунајтед - Сент Етјен
Виљареал - Рома
Лудогорец - Копенхаген
Селта - Шахтјор
Олимпијакос - Османлиспор
Гент - Тотенхем
Ростов - Спарта Праг
Краснодар - Фенербахче
Борусија Менхенгладбах - Фиорентина
Алкмар - Лион
Хапоел Бер Шева - Бешикташ
ПАОК - Шалке

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар