Murinjo: Ne želimo da igramo Ligu Evrope!

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo još jednom umanjio značaj Lige Evrope, takmičenja u kom se njegova ekipa takmiči. "Ako napreduješ u svim takmičenjima – budeš u problemu u aprilu i maju", poručio je "Specijalni".

Fudbal 16.02.2017 | 11:00
Murinjo: Ne želimo da igramo Ligu Evrope!
Kritikovao je Ligu Evrope kada je u Čelsi stigao nakon osvajanja trofeja u ovom takmičenju, potom kada je "zagustilo" u novembru prošle godine i kada je Mančester junajted bio na korak od ispadanja - Žoze Murinjo se predomislio i izjavio da je "Liga Evrope važna".

Pred duel šesnaestine finala sa Sent Etjenom (četvrtak, 21.05) na "Old Trafordu", Portugalac je još jednom govorio više o samom takmičenju, nego o rivalu.

Istakao je da Sent Etjen ima sjajnu istoriju, da su klub koji je u jednom delu svog postojanja dominirao Francuskom, da je za njih igrao veliki Mišel Platini i da je aktuelna ekipa vrlo dobra, ali se više posvetio svom timu i još jednom odao utisak da mu "se ne igra" Liga Evrope.

"Ne možemo da biramo takmičenja", kazao je na početku konferencije Murinjo.

"Naša situacija je komplikovana. Liga Evrope se igra četvrtkom, pa je mnogo teže od nas da se uskladimo sa Premijer ligom, FA Kupom, Liga Kupom, a ako napreduješ u tim takmičenjima – budeš u problemu u aprilu i maju", podvukao je on i još jednom ponovio da nema biranja, ali da je važno da se pobeđuje.

"Đavoli" su takmičenje u grupnoj fazi završili na drugom mestu, iza Fenerbahčea...

"Liga Evrope nije takmičenje koje želimo da igramo, ali ga igramo. Pokazali smo da se trudimo, da smo vredni, izgubili smo neke mečeve, ali smo prošli dalje".

Istakao je da je i veliki plus što su neki igrači dobili iskustvo međunarodnog fudbala.

Junajted ima dobar skor kada igra sa francuskim klubovima pošto je u 26 susreta upisao 13 pobeda, 11 remija i samo dva poraza. Posebno "zanimljiv" je i skor koji Zlatan Ibrahimović ima protiv "zelenih" i do sada je protiv Sent Etjena dao 14 golova u 13 mečeva!

Može li tako i u dresu Junajteda? Murinjo misli da može, ali idu korak po korak.

"Imamo priliku i da se kvalifikujemo za Ligu šampiona kroz ovo takmičenje, što je važno. Ali, polako, tek smo u 32 najbolje ekipe, tako da je dug put, ali imamo i Premijer ligu, gde još imamo šansu da izborimo plasman u najjače evropsko takmičenje", podvukao je "Specijalni".

PAROVI 1/16 FINALA (16. i 23. februara):

Atletik Bilbao - APOEL
Legija - Ajaks
Anderleht - Zenit
Astra Đurđu - Genk
Mančester junajted - Sent Etjen
Viljareal - Roma
Ludogorec - Kopenhagen
Selta - Šahtjor
Olimpijakos - Osmanlispor
Gent - Totenhem
Rostov - Sparta Prag
Krasnodar - Fenerbahče
Borusija Menhengladbah - Fiorentina
Alkmar - Lion
Hapoel Ber Ševa - Bešiktaš
PAOK - Šalke

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar