Руска грозница тресе Бијелу кућу

Предсједник САД Доналд Трамп је изјавио да је Русија узела Крим за вријеме администрација његовог претходника Барака Обаме.

Свијет 15.02.2017 | 16:24
Руска грозница тресе Бијелу кућу
Он је на Твитеру поставио питање - Да ли је Обама био превише благ према Русији?

Бијела кућа је раније саопштила да Трамп очекује да Москва врати Украјини Крим.

“Предсједник Трамп је веома јасно ставио до знања да очекује да руска влада смањи тензије у Украјини и врати Крим. Истовремено, нада се и жели добре односе са Русијом“, рекао је портпарол Бијеле куће Шон Спајсер.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да предсједник Русије Владимир Путин током телефонског разговора са америчким лидером Доналдом Трампом није помињао тему Крима. А, портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да Москва своје територије не врац́а.

Полемика око Крима и Русије на релацији Бијела кућа - Кремљ почела је дан након скандала због оставке савјетника за националну безбједност Мајкла Флина због контакта с руским амбасадором у Вашингтону док још није ступио на дужност.

Када је скандал откривен, Флин је негирао да је био у комуникацији с руским амбасадором, али је сада то признао. Он је најпре рекао потпредседнику САД Мајку Пенсу да није разговарао с амбасадором Русије, али је променио исказ и напустио функцију.

Поново је покренута и прича у Конгресу о наводном руском мешању у прошлогодишње предсједничке изборе у САД.

Трамп је поставио и поруку на свом налогу на Твитеру у којој пише да су медији који пласирају лажне вијести пуни теорија завјере и слијепе мржње.

"Бесмислице око руске везе су само начин да се покрију многи пропусти у губитничкој предсједничкој кампањи Хилари Клинтон".

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар