Ruska groznica trese Bijelu kuću

Predsjednik SAD Donald Tramp je izjavio da je Rusija uzela Krim za vrijeme administracija njegovog prethodnika Baraka Obame.

Svijet 15.02.2017 | 16:24
Ruska groznica trese Bijelu kuću
On je na Tviteru postavio pitanje - Da li je Obama bio previše blag prema Rusiji?

Bijela kuća je ranije saopštila da Tramp očekuje da Moskva vrati Ukrajini Krim.

“Predsjednik Tramp je veoma jasno stavio do znanja da očekuje da ruska vlada smanji tenzije u Ukrajini i vrati Krim. Istovremeno, nada se i želi dobre odnose sa Rusijom“, rekao je portparol Bijele kuće Šon Spajser.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da predsjednik Rusije Vladimir Putin tokom telefonskog razgovora sa američkim liderom Donaldom Trampom nije pominjao temu Krima. A, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da Moskva svoje teritorije ne vraća.

Polemika oko Krima i Rusije na relaciji Bijela kuća - Kremlj počela je dan nakon skandala zbog ostavke savjetnika za nacionalnu bezbjednost Majkla Flina zbog kontakta s ruskim ambasadorom u Vašingtonu dok još nije stupio na dužnost.

Kada je skandal otkriven, Flin je negirao da je bio u komunikaciji s ruskim ambasadorom, ali je sada to priznao. On je najpre rekao potpredsedniku SAD Majku Pensu da nije razgovarao s ambasadorom Rusije, ali je promenio iskaz i napustio funkciju.

Ponovo je pokrenuta i priča u Kongresu o navodnom ruskom mešanju u prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD.

Tramp je postavio i poruku na svom nalogu na Tviteru u kojoj piše da su mediji koji plasiraju lažne vijesti puni teorija zavjere i slijepe mržnje.

"Besmislice oko ruske veze su samo način da se pokriju mnogi propusti u gubitničkoj predsjedničkoj kampanji Hilari Klinton".

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar