Полиција испитала Флина због Русије

Америчка савезна полиција испитала је бившег савјетника америчког предсједника за националну безбједност Мајкла Флина због његових телефонских разговора с руским амбасадором.

Свијет 15.02.2017 | 08:45
Полиција испитала Флина због Русије
Како преносе агенције, Америчка савезна полиција је испитала генерала Флина неколико дана пошто је Доналд Трамп преузео дужност. Садржај испитивања није познат, али  истражиоци нису увјерени да је Флин према њима био сасвим искрен.

У тренутку кад је Обамина администрација крајем децембра наредила санкције против Русије због наводне умијешаности у америчке изборе, Мајкл Флин, тада још обични грађанин, увјеравао је руског амбасадора у Вашингтону Сергеја Кисљака да ће изабрани предсједник Доналд Трамп бити пуно блажи.

Кад је информација о томе процурила у јавност, Флин је порекао да је до таквог разговора уопште дошло. Његово негирање било је толико одлучно да га је потпредсједник Мајк Пенс понављао на телевизији.

Прошле седмице су докази против Флина постали прејаки па је савјетник за националну безбједност морао признати да је "несмотрено пропустио обавијестити изабраног потпредсједника Мајка Пенса и друге особе о потпуним информацијама о телефонским разговорима с руским амбасадором" и дати оставку, преносе агенције.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хицо

15.02.2017 09:08

Објеси се трумп сам. Све цини да га смијене. Прица на тераси телефонски медју обицним људима о највазнијим стварима за безбједност ? Лик је пуко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Благоје

15.02.2017 10:11

А ми смо контали да је он више на нашу Србску страну.

ОДГОВОРИТЕ