Policija ispitala Flina zbog Rusije

Američka savezna policija ispitala je bivšeg savjetnika američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Majkla Flina zbog njegovih telefonskih razgovora s ruskim ambasadorom.

Svijet 15.02.2017 | 08:45
Policija ispitala Flina zbog Rusije
Kako prenose agencije, Američka savezna policija je ispitala generala Flina nekoliko dana pošto je Donald Tramp preuzeo dužnost. Sadržaj ispitivanja nije poznat, ali  istražioci nisu uvjereni da je Flin prema njima bio sasvim iskren.

U trenutku kad je Obamina administracija krajem decembra naredila sankcije protiv Rusije zbog navodne umiješanosti u američke izbore, Majkl Flin, tada još obični građanin, uvjeravao je ruskog ambasadora u Vašingtonu Sergeja Kisljaka da će izabrani predsjednik Donald Tramp biti puno blaži.

Kad je informacija o tome procurila u javnost, Flin je porekao da je do takvog razgovora uopšte došlo. Njegovo negiranje bilo je toliko odlučno da ga je potpredsjednik Majk Pens ponavljao na televiziji.

Prošle sedmice su dokazi protiv Flina postali prejaki pa je savjetnik za nacionalnu bezbjednost morao priznati da je "nesmotreno propustio obavijestiti izabranog potpredsjednika Majka Pensa i druge osobe o potpunim informacijama o telefonskim razgovorima s ruskim ambasadorom" i dati ostavku, prenose agencije.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hico

15.02.2017 09:08

Objesi se trump sam. Sve cini da ga smijene. Prica na terasi telefonski medju obicnim ljudima o najvaznijim stvarima za bezbjednost ? Lik je puko!

ODGOVORITE
Name

Blagoje

15.02.2017 10:11

A mi smo kontali da je on više na našu Srbsku stranu.

ODGOVORITE