Директор ИДДЕЕА БиХ поднио оставку

Директор Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ (ИДДЕЕА) Едим Несими поднио је оставку на ову дужност, потврдио је за Фактор министар цивилних послова БиХ Адил Османовић.

Босна и Херцеговина 14.02.2017 | 22:56
Директор ИДДЕЕА БиХ поднио оставку
"У оставци је наведено да је подноси због здравствених разлога изазваних стресом. Знам да је господин Несими већ неко вријеме на боловању због проблема са срцем, те да иде на медицинске претраге", рекао је Османовић.

Међутим, појавиле су се спекулације да је стварни разлог за Несимијеву оставку проблем са пасошима. Као што је познато, 21. марта истиче уговор о испоруци пасошких књижица са компанијом Милбауер, а нови испоручилац није изабран.

Кабинет за разматрање жалби је у току прошле године поништио два тендера за избор новог испоручиоца које је расписала ИДДЕЕА. С обзиром да процедура избора не би могла истећи до истека постојећег уговора, као једино рјешење намеће се његово могуће продужење. Међутим, преговори са Милбауером још нису ни почели.

Због тога се поставља питање да ли је ова оставка посљедња карика у ланцу због које ће ипак услиједити несташица пасоша.

"Тај процес не би требао бити угрожен. Уосталом, према Закону о ИДДЕЕА, у случају спријечености директора да обавља свој посао, његове дужности преузима замјеник директора, а то је у овом тренутку годсподин Радивоје Трбић. Друга могућност је да Савјет министара именује в.д. директора до избора новог", додао је Османовић.

Несими је именован на дужност директора ИДДЕЕА 27. октобра 2015. године. Ову функцију је преузео од Синише Мацана, против којег је покренута истрага Тужилаштва БиХ због склапања штетног уговора са Милбауером о испоруци личних карата и возачких дозвола.

(Фактор.ба)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Симо

14.02.2017 18:06

То је знак да неце бити пасоса оде бих у расуло неки дан је изјавио да це бити пасоса ста је сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бем ти судбину

14.02.2017 18:45

Адил Османовић министар....јоооооооој!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

14.02.2017 18:45

Уговор је мозда стетан, али понистити тендере је јос стетније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

15.02.2017 08:39

Е мој Горане, знаш ли ти шта пишеш. Једном се мора стати на пут пљачкашима, можда су они баш рачунали на то да ће им се прогледати кроз прсте да не би дошло до застоја у издавању пасоша! Треба наћи рјешење да се пасоши обезбједе (постоји свакако рјешење за то) али не тако што ће Држава пристати на штетне и незаконите уговоре да повлаштеном фирмом. (Партијском фирмом СНСД и СДП)

Name

Блек Стена

14.02.2017 18:50

Ко има пасош има га, а ко нема остаће у карантину најмање још годину дана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

14.02.2017 21:22

Циркус колорадо

ОДГОВОРИТЕ