Direktor IDDEEA BiH podnio ostavku

Direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) Edim Nesimi podnio je ostavku na ovu dužnost, potvrdio je za Faktor ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

Bosna i Hercegovina 14.02.2017 | 22:56
Direktor IDDEEA BiH podnio ostavku
"U ostavci je navedeno da je podnosi zbog zdravstvenih razloga izazvanih stresom. Znam da je gospodin Nesimi već neko vrijeme na bolovanju zbog problema sa srcem, te da ide na medicinske pretrage", rekao je Osmanović.

Međutim, pojavile su se spekulacije da je stvarni razlog za Nesimijevu ostavku problem sa pasošima. Kao što je poznato, 21. marta ističe ugovor o isporuci pasoških knjižica sa kompanijom Milbauer, a novi isporučilac nije izabran.

Kabinet za razmatranje žalbi je u toku prošle godine poništio dva tendera za izbor novog isporučioca koje je raspisala IDDEEA. S obzirom da procedura izbora ne bi mogla isteći do isteka postojećeg ugovora, kao jedino rješenje nameće se njegovo moguće produženje. Međutim, pregovori sa Milbauerom još nisu ni počeli.

Zbog toga se postavlja pitanje da li je ova ostavka posljednja karika u lancu zbog koje će ipak uslijediti nestašica pasoša.

"Taj proces ne bi trebao biti ugrožen. Uostalom, prema Zakonu o IDDEEA, u slučaju spriječenosti direktora da obavlja svoj posao, njegove dužnosti preuzima zamjenik direktora, a to je u ovom trenutku godspodin Radivoje Trbić. Druga mogućnost je da Savjet ministara imenuje v.d. direktora do izbora novog", dodao je Osmanović.

Nesimi je imenovan na dužnost direktora IDDEEA 27. oktobra 2015. godine. Ovu funkciju je preuzeo od Siniše Macana, protiv kojeg je pokrenuta istraga Tužilaštva BiH zbog sklapanja štetnog ugovora sa Milbauerom o isporuci ličnih karata i vozačkih dozvola.

(Faktor.ba)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Simo

14.02.2017 18:06

To je znak da nece biti pasosa ode bih u rasulo neki dan je izjavio da ce biti pasosa sta je sad

ODGOVORITE
Name

Bem ti sudbinu

14.02.2017 18:45

Adil Osmanović ministar....jooooooooj!!!

ODGOVORITE
Name

Goran

14.02.2017 18:45

Ugovor je mozda stetan, ali ponistiti tendere je jos stetnije.

ODGOVORITE
Name

Jанко

15.02.2017 08:39

Е мој Горане, знаш ли ти шта пишеш. Једном се мора стати на пут пљачкашима, можда су они баш рачунали на то да ће им се прогледати кроз прсте да не би дошло до застоја у издавању пасоша! Треба наћи рјешење да се пасоши обезбједе (постоји свакако рјешење за то) али не тако што ће Држава пристати на штетне и незаконите уговоре да повлаштеном фирмом. (Партијском фирмом СНСД и СДП)

Name

Blek Stena

14.02.2017 18:50

Ko ima pasoš ima ga, a ko nema ostaće u karantinu najmanje još godinu dana!

ODGOVORITE
Name

Симо

14.02.2017 21:22

Циркус колорадо

ODGOVORITE