Александар Коларов - човјек којем Пеп Гвардиола вјерује!

Александар Коларов је ове сезоне један од најважнијих играча Манчестер ситија. Репрезентативац Србије је у одличној форми, а постао је фудбалер без којег Пеп Гвардиола не може да замисли тим.

Фудбал 18.02.2017 | 10:30
Александар Коларов - човјек којем Пеп Гвардиола вјерује!
“Грађани” су у серији од четири победе, три у Премијер лиги и једна у ФА купу Енглеске. Имају осам бодова мање од првопласираног Челзија. Коларов је један од играча у којег Гвардиола има највеће поверење. Довољно је погледати статистику Коларова од почетка сезоне. Последњу утакмицу одиграо је у понедељак против Борнмута у гостима у којој је Сити славио са 2:0.

- Сити је одиграо 25 утакмица у Премијер лиги, Коларов је био у тиму у 23 меча

- Што се тиче Лиге шампиона, оба пута је био у екипи у плеј оф фази квалификација, док је у групи одиграо пет утакмица (Манчестер Сити у осмини финала прву утакмицу против Монака игра 21. фебруара)

- Одиграо је по један меч у ФА купу и Лига купу Енглеске.

Од 37 могућих чак 32 утакмица за Александра Коларова у дресу Манчестер Ситија у овој сезони – од тога је у 29 био у стартних 11! Рахим Стрелинг је такође забележио 32 наступа, сви остали су бар са по једним мање од Коларова и Стрелинга. Српски ас је имао по гол и аутогол, три асистенције, осам жутих, без црвеног картона.

Извор: ФСС

Коментари / 0

Оставите коментар