Aleksandar Kolarov - čovjek kojem Pep Gvardiola vjeruje!

Aleksandar Kolarov je ove sezone jedan od najvažnijih igrača Mančester sitija. Reprezentativac Srbije je u odličnoj formi, a postao je fudbaler bez kojeg Pep Gvardiola ne može da zamisli tim.

Fudbal 18.02.2017 | 10:30
Aleksandar Kolarov - čovjek kojem Pep Gvardiola vjeruje!
“Građani” su u seriji od četiri pobede, tri u Premijer ligi i jedna u FA kupu Engleske. Imaju osam bodova manje od prvoplasiranog Čelzija. Kolarov je jedan od igrača u kojeg Gvardiola ima najveće poverenje. Dovoljno je pogledati statistiku Kolarova od početka sezone. Poslednju utakmicu odigrao je u ponedeljak protiv Bornmuta u gostima u kojoj je Siti slavio sa 2:0.

- Siti je odigrao 25 utakmica u Premijer ligi, Kolarov je bio u timu u 23 meča

- Što se tiče Lige šampiona, oba puta je bio u ekipi u plej of fazi kvalifikacija, dok je u grupi odigrao pet utakmica (Mančester Siti u osmini finala prvu utakmicu protiv Monaka igra 21. februara)

- Odigrao je po jedan meč u FA kupu i Liga kupu Engleske.

Od 37 mogućih čak 32 utakmica za Aleksandra Kolarova u dresu Mančester Sitija u ovoj sezoni – od toga je u 29 bio u startnih 11! Rahim Streling je takođe zabeležio 32 nastupa, svi ostali su bar sa po jednim manje od Kolarova i Strelinga. Srpski as je imao po gol i autogol, tri asistencije, osam žutih, bez crvenog kartona.

Izvor: FSS

Komentari / 0

Ostavite komentar