Илинчићи - нови роман Несторовића

У издању новосадског „Прометеја“ објављен је нови роман Тихомира Несторовића под насловом „Илинчићи“, у поднаслову „Судбинско коло Горштака и Равничара“.

Република Српска 14.02.2017 | 16:45
Илинчићи - нови роман Несторовића
„Илинчићи“ су пети роман Тихомира Несторовића о херцеговачким фамилијама које су се пред крај осамнаестог вијека досељавале у благородну семберску равницу из кршевитог завичаја.

Аутор прави занимљиве и уздудљиве приче, па се и сам читалац ненаметљиво хвата у необично компоновано коло Горштака и Равничара, слиједећи ритам њихових помјешаних крвотока и специфичности новоствореног менталитета“, написала је у рецензији Несторовићевог романа књижевница Радмила Поповић.

Аутор за своје ново дјело каже да понекад сјећања Равничара, поријеклом Херцеговаца, воде кроз маглине историје и вирове времена, понекад у бајковите предјеле младости, љубави и наде – кроз танане чежње и жал због пролазности времена и превеликих очекивања.

Прије „Илинчића“ Тихомир Несторовић објавио је романе „Миона Брочанска“, „Двије додоле“, „Јана“ и „Теодор“, збирке приповиједака „Беле лађе Теше Бећарине“, „Јецај душе танкоћутне“ и „Прољећа редова Јосифа“, путописне записе „Између двије ријеке“, „Земља виловита“ и „Приче завичајне“, те четири монографије о Семберији и Семберцима.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Анонимус

14.02.2017 18:41

Браво за нашег Баћу. Надам се да ће нас још дуго даривати својим лијепим причама и романима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смиља Андриц,Песиц

01.12.2017 12:42

Цеститам господину Тихомиру на заслузеној награди

ОДГОВОРИТЕ