Ilinčići - novi roman Nestorovića

U izdanju novosadskog „Prometeja“ objavljen je novi roman Tihomira Nestorovića pod naslovom „Ilinčići“, u podnaslovu „Sudbinsko kolo Gorštaka i Ravničara“.

Republika Srpska 14.02.2017 | 16:45
Ilinčići - novi roman Nestorovića
„Ilinčići“ su peti roman Tihomira Nestorovića o hercegovačkim familijama koje su se pred kraj osamnaestog vijeka doseljavale u blagorodnu sembersku ravnicu iz krševitog zavičaja.

Autor pravi zanimljive i uzdudljive priče, pa se i sam čitalac nenametljivo hvata u neobično komponovano kolo Gorštaka i Ravničara, slijedeći ritam njihovih pomješanih krvotoka i specifičnosti novostvorenog mentaliteta“, napisala je u recenziji Nestorovićevog romana književnica Radmila Popović.

Autor za svoje novo djelo kaže da ponekad sjećanja Ravničara, porijeklom Hercegovaca, vode kroz magline istorije i virove vremena, ponekad u bajkovite predjele mladosti, ljubavi i nade – kroz tanane čežnje i žal zbog prolaznosti vremena i prevelikih očekivanja.

Prije „Ilinčića“ Tihomir Nestorović objavio je romane „Miona Bročanska“, „Dvije dodole“, „Jana“ i „Teodor“, zbirke pripovijedaka „Bele lađe Teše Bećarine“, „Jecaj duše tankoćutne“ i „Proljeća redova Josifa“, putopisne zapise „Između dvije rijeke“, „Zemlja vilovita“ i „Priče zavičajne“, te četiri monografije o Semberiji i Sembercima.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Anonimus

14.02.2017 18:41

Bravo za našeg Baću. Nadam se da će nas još dugo darivati svojim lijepim pričama i romanima.

ODGOVORITE
Name

Smilja Andric,Pesic

01.12.2017 12:42

Cestitam gospodinu Tihomiru na zasluzenoj nagradi

ODGOVORITE