"Курир": Седам лица ухапшено

У акцији кодног назива "Курир", коју на подручју Сарајевског кантона спроводе припадници Федералне управе полиције /ФУП/, до сада је ухапшено седам лица, међу којима су адвокати Есад Хрвачић, Исмет Хамзић, Селма Тараниш и Самина Скопак.

Босна и Херцеговина 14.02.2017 | 16:42
"Курир": Седам лица ухапшено
Ухапшени су и Вилдана Лигата, радница у Хамзићевој адвокатској канцеларији, те Заим Спаховић и Муамер Пита који су запослени у Општинском суду Сарајево.

Портпарол Тужилаштва Сарајевског кантона Азра Бавчић изјавила Срни да се ова лица терете за организовани криминал, у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења и фалсификовање службене исправе.

"Терете се да су као организована криминалан група издејствовали доношење пресуда пред Општинским судом у Сарајеву и тако незаконито вршили пренос власништва на око 70 некретнина на подручју Сарајевског кантона чиме су себи и другима прибавили већу противправну корист", рекла је Бавчићева.

Овој акцији претходила је комплексна истрага која је трајала дуже од годину дана.

Након криминалистичке обраде у ФУП-у, ухапшена лица ће бити предата у надлежност Тужилаштва Сарајевског кантона гдје ће их испитати поступајући тужилац који ће одлучити о даљим мјерама.

Хрвачић је познати адвокат, а био је ангажован на неколико функција - предсједник Управног одбора БОР банке Сарајево, замјеник предсједника Управног одбора КЈП Скендерија, члан и предсједник Законодавно-правне комисије Скупштине Кантона Сарајево, предсједник Комисије за статут Општинског вијећа Нови Град, члан другостепене комисије за одлучивање о жалби Градског вијећа Града Сарајева....

Пита је већ раније хапшен у оквиру акције "Правда" када је ухапшен Алија Делимустафић, али је пуштен на слободу и одређене су му мјере забране.

Тужилаштво Сарајевског кантона тада је затражило и забрану обављања службене дужности.

Тим предметом били су обухваћени и адвокати Емир Карача, Едина Мутевелић, Кемо Капур, Един Бановић и Перо Вуковић.

Самина Скопак била је приправница код Хамзића.

(Фактор.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јован

14.02.2017 17:30

Багаза на све стране ,полиција хапси а тузиластва пустају.Врзино коло.Највеци криминал је у тузиластву судству и полицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

14.02.2017 22:40

Једина полицијска служба која је у БиХ способна да се бори притив организованог криминала је Федерална управа полиције! Свака част момци! Сви остали 0 бодова... МУП РС је најгори, потпуно политизован и потребно га је реорганизовати тј формирати Полицију РС са директором на челу а министра потпуно удаљити од полицијских послова, јер код нас министар поставље све руководиоце основних орг јединица по политичкој линији па зато МУП хапси организоване групе које краду гориво из радних масина.

ОДГОВОРИТЕ