Амбасадорка САД у посјети Требињу

Амбасадорка Сједињених Америчких Држава у БиХ Морин Кормак налази се у тродневној посјети источној Херцеговини, гдје је разговарала са Србима и Бошњацима повратницима, са средњошколцима и професорима, представницима Граничне службе БиХ и члановима бројних невладиних организација.

Република Српска 14.02.2017 | 16:07
Амбасадорка САД у посјети Требињу
Кормакова се у Требињу састала и са бившим градоначелником Славком Вучуревићем, његовим претходником Доброславом Ћуком, али не и са актуелним првим човјеком града на Требишњици Луком Петровићем.

Морин Кормак је рекла да са састала са бившим градоначелницима Требиња Славком Вучуревићем и Доброславом Ћуком, јер је веома интересантно разговарати са људима који су некада били на неким функцијама, а сада нису, те да то буду доста отворенији разговори. Она је имала жељу и да се састане са садашњим градоначелником Луком Петровићем, али је добила договор “да је није успио укључити у свој распоред“.

“Нећу се састати са градоначелником. Ми смо га информисали о нашој посјети овдје, а он није успио укључити то у свој рапосред и план, па питајте њега шта је разлог. Оно што желим рећи, да заиста када путујем широм БиХ мој циљ није да се састајем само са политичким фигурама него са грађанима, да чујем који су то изазови са којима се они суочавају и који су њихови проблеми”, рекла је Кормакова.

Амбасадорка САД разговарала је са Србима и Бошњацима повратницима, са средњошколцима и професорима, те активним политичарима на сцени у Требињу. Кормакова је истакла и да би политички лидери требало да се окрену рјешавању конкретних проблема битних за грађане, а не да се баве националним питањима.

“Заиста бих вољела да грађани овдје нису везани за политичка питања, него да су фокусирани на оно што постоји овдје у БиХ. Такође, вољела бих да је политика одвојена од економије, од привреде, јер постоје велики потенцијали, како у цијелој БиХ, тако и у Требињу за развој приватног сектора, пољопривреде, туризма. Заиста се надам да ће грађани заједно мирним путем захтјевати такве прилике и такве шансе”, додала је Кормакова.

Током јучерашње посјете Билећи, Кормакова је разговарала са повратницима и представницима Граничне полиције, а предвиђено је и да се састане са владиком захумско-херцеговачким и приморским Григоријем.



(БН телевизија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Миле Доwнхилл

14.02.2017 16:02

Па зар ја нисам рекао оним мојим кљусинама да је амбасадорка отишле администрације персона нон грата и да је не примају к'о да је Шпирићева "Фата"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додо

14.02.2017 16:22

Овој како Додик забрани улазак у РС она сваки дан у РС-у а шароња гледа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

14.02.2017 18:17

Све док се странци мијешају у политичка питања у БиХ, од државе нема ништа. Мијешали су се и уништили економију са домаћим издајницима и сада немамо економије итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срећко Сојиц

14.02.2017 18:29

Зар Додик ову није прогласио за персону Нон гратис?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горица

14.02.2017 18:41

Чувени Горички Трио у првим редовима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

14.02.2017 18:58

Гаврило" поступи по наређењу !

ОДГОВОРИТЕ