Ambasadorka SAD u posjeti Trebinju

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u BiH Morin Kormak nalazi se u trodnevnoj posjeti istočnoj Hercegovini, gdje je razgovarala sa Srbima i Bošnjacima povratnicima, sa srednjoškolcima i profesorima, predstavnicima Granične službe BiH i članovima brojnih nevladinih organizacija.

Republika Srpska 14.02.2017 | 16:07
Ambasadorka SAD u posjeti Trebinju
Kormakova se u Trebinju sastala i sa bivšim gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem, njegovim prethodnikom Dobroslavom Ćukom, ali ne i sa aktuelnim prvim čovjekom grada na Trebišnjici Lukom Petrovićem.

Morin Kormak je rekla da sa sastala sa bivšim gradonačelnicima Trebinja Slavkom Vučurevićem i Dobroslavom Ćukom, jer je veoma interesantno razgovarati sa ljudima koji su nekada bili na nekim funkcijama, a sada nisu, te da to budu dosta otvoreniji razgovori. Ona je imala želju i da se sastane sa sadašnjim gradonačelnikom Lukom Petrovićem, ali je dobila dogovor “da je nije uspio uključiti u svoj raspored“.

“Neću se sastati sa gradonačelnikom. Mi smo ga informisali o našoj posjeti ovdje, a on nije uspio uključiti to u svoj raposred i plan, pa pitajte njega šta je razlog. Ono što želim reći, da zaista kada putujem širom BiH moj cilj nije da se sastajem samo sa političkim figurama nego sa građanima, da čujem koji su to izazovi sa kojima se oni suočavaju i koji su njihovi problemi”, rekla je Kormakova.

Ambasadorka SAD razgovarala je sa Srbima i Bošnjacima povratnicima, sa srednjoškolcima i profesorima, te aktivnim političarima na sceni u Trebinju. Kormakova je istakla i da bi politički lideri trebalo da se okrenu rješavanju konkretnih problema bitnih za građane, a ne da se bave nacionalnim pitanjima.

“Zaista bih voljela da građani ovdje nisu vezani za politička pitanja, nego da su fokusirani na ono što postoji ovdje u BiH. Takođe, voljela bih da je politika odvojena od ekonomije, od privrede, jer postoje veliki potencijali, kako u cijeloj BiH, tako i u Trebinju za razvoj privatnog sektora, poljoprivrede, turizma. Zaista se nadam da će građani zajedno mirnim putem zahtjevati takve prilike i takve šanse”, dodala je Kormakova.

Tokom jučerašnje posjete Bileći, Kormakova je razgovarala sa povratnicima i predstavnicima Granične policije, a predviđeno je i da se sastane sa vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.



(BN televizija)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mile Downhill

14.02.2017 16:02

Pa zar ja nisam rekao onim mojim kljusinama da je ambasadorka otišle administracije persona non grata i da je ne primaju k'o da je Špirićeva "Fata"!

ODGOVORITE
Name

Dodo

14.02.2017 16:22

Ovoj kako Dodik zabrani ulazak u RS ona svaki dan u RS-u a šaronja gleda

ODGOVORITE
Name

Stranac

14.02.2017 18:17

Sve dok se stranci miješaju u politička pitanja u BiH, od države nema ništa. Miješali su se i uništili ekonomiju sa domaćim izdajnicima i sada nemamo ekonomije itd...

ODGOVORITE
Name

Srećko Sojic

14.02.2017 18:29

Zar Dodik ovu nije proglasio za personu Non gratis?!

ODGOVORITE
Name

Gorica

14.02.2017 18:41

Čuveni Gorički Trio u prvim redovima

ODGOVORITE
Name

Tito

14.02.2017 18:58

Gavrilo" postupi po naređenju !

ODGOVORITE