Ево ко је на челу Одбора повјерилаца!

У Окружном привредном суду у Бијељини данас је одржана конститутивна сједница петочланог привременог одбора повјерилаца у поступку стечаја Бобар банке,.

Република Српска 14.02.2017 | 15:31
Ево ко је на челу Одбора повјерилаца!
За привременог предсједника Привременог одбора повјерилаца Бобар банке у стечају данас је у Окружном привредном суду изабрана Сњежана Пржуљ представник Завода за запошљавање РС који од Бобар банке потражује око 12 милиона КМ, пише Цапитал.ба.

У Привремени одбор повјерилаца изабрани су и Александра Тучић заступник Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта, који од Бобар банке потражује 14,7 милиона КМ, а заједно са другим институцијама Брчко дистрикта укупно око 20 милиона КМ.

Члан одбора је Радивоје Крчмар директор Гарантног  фонда Републике Српске који потражује 5,5 милиона КМ, Мухамед Шахбарјактаревић представник сарајевске Бор банке којој Бобар банке дугује 2,5 милиона КМ, те Светозар Михајловић са потраживањима од 460.000 КМ за фирму „Дуван“ и 155.000 КМ личних потраживања.

Скупштина повјерилаца Бобар банке сазвана је за 12. април, када ће бити одржано испитно и извјештајно рочиште.

Стечајни судија Алида Нађ Мађарац изјавила је да на Скупштини повјерилаца може бити потврђен привремени одбор повјерилаца али и изабран потпуно нови састав одбора или проширен са још два члана.

У међувремену је и Агенција за осигурање депозита БиХ – Филијала у Бањалуци, која још потражује 3,8 милиона КМ, упутила захтјев стечајном судији да у Одбор повјерилаца именује њиховог представника Перицу Рајчевића, а такав захтјев је стигао и од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, које жели да има и свог представника у Одбору повјерилаца.

Замјеник правобраниоца Брчко дистрикта Велида Демировић је предложила да у Одбор повјерилаца, као стручно лице, уђе и Бранко Дамјанац, дипломирани економиста, са искуством у банкарском сектору.

Лазо Ђурђевић, стечајни управник, изјавио је да ће о томе одлучивати Скупштина повјерилаца, додајући да закон дозвољава да одбор има седам чланова.

Он је појаснио да ће сваки повјерилац морати поднијети своју пријаву потраживања, те да се не могу подносити групне пријаве потраживања.

(Цапитал.ба/Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Бојан Нишевић

14.02.2017 15:02

Има ли ико од новинара да направи неку репортажу гдје су ови милиони испарили? Стално по вијестима губици десетине милиона тамо, стотине милиона овамо. Гдје су те толике паре отишле и колики је укпуни губитак свих јавних предузећа и институција? Не могу паре испарити само могу промјенити власника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ:

14.02.2017 20:15

Паре отишле повлаштеним фирмама, те фирме штитио ликвидациони а сад ће их штитити стечајни управник бар двије године.

Name

Драган

14.02.2017 20:59

Значи џабе овај одбор и експерти.

Name

стедиса

15.02.2017 11:40

Нису нигдје испарили, Само код Слободана Павловица 10 мил а гдје остало.

Name

С.Г.

14.02.2017 15:59

Јако је битно да је и неко од чланова одбора из Бијељине. Не сумњам да ће г.Михајловић као искусан привредник а прије свега и као одговоран човјек дати пуни допринос да рад одбора буде транспарентан и законит, и да допринесе да се дио средстава поврати и врати оштећеним депонентима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

14.02.2017 22:48

Свето је прави господин, али тешко је са бандом.

Name

киви

14.02.2017 16:05

Ма ниста се не секирајте .Лазо води стецајеве у Бирац Зворник Сецерана Бијељина па Ево Бобар банка И јос 7 предузеца у стецају Дакле 10 предузеца .Ссссссупрмен. Све це то народ-у позлатити---Лаза Лазаревиц.А на крају баладе народу це остати да цита "Водју"Од Радован Домановица (слијепог) АЛ мацици никако да прогледају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снсд

14.02.2017 22:50

Лазу одмах мјесто Жељке!