Evo ko je na čelu Odbora povjerilaca!

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je održana konstitutivna sjednica petočlanog privremenog odbora povjerilaca u postupku stečaja Bobar banke,.

Republika Srpska 14.02.2017 | 15:31
Evo ko je na čelu Odbora povjerilaca!
Za privremenog predsjednika Privremenog odbora povjerilaca Bobar banke u stečaju danas je u Okružnom privrednom sudu izabrana Snježana Pržulj predstavnik Zavoda za zapošljavanje RS koji od Bobar banke potražuje oko 12 miliona KM, piše Capital.ba.

U Privremeni odbor povjerilaca izabrani su i Aleksandra Tučić zastupnik Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta, koji od Bobar banke potražuje 14,7 miliona KM, a zajedno sa drugim institucijama Brčko distrikta ukupno oko 20 miliona KM.

Član odbora je Radivoje Krčmar direktor Garantnog  fonda Republike Srpske koji potražuje 5,5 miliona KM, Muhamed Šahbarjaktarević predstavnik sarajevske Bor banke kojoj Bobar banke duguje 2,5 miliona KM, te Svetozar Mihajlović sa potraživanjima od 460.000 KM za firmu „Duvan“ i 155.000 KM ličnih potraživanja.

Skupština povjerilaca Bobar banke sazvana je za 12. april, kada će biti održano ispitno i izvještajno ročište.

Stečajni sudija Alida Nađ Mađarac izjavila je da na Skupštini povjerilaca može biti potvrđen privremeni odbor povjerilaca ali i izabran potpuno novi sastav odbora ili proširen sa još dva člana.

U međuvremenu je i Agencija za osiguranje depozita BiH – Filijala u Banjaluci, koja još potražuje 3,8 miliona KM, uputila zahtjev stečajnom sudiji da u Odbor povjerilaca imenuje njihovog predstavnika Pericu Rajčevića, a takav zahtjev je stigao i od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, koje želi da ima i svog predstavnika u Odboru povjerilaca.

Zamjenik pravobranioca Brčko distrikta Velida Demirović je predložila da u Odbor povjerilaca, kao stručno lice, uđe i Branko Damjanac, diplomirani ekonomista, sa iskustvom u bankarskom sektoru.

Lazo Đurđević, stečajni upravnik, izjavio je da će o tome odlučivati Skupština povjerilaca, dodajući da zakon dozvoljava da odbor ima sedam članova.

On je pojasnio da će svaki povjerilac morati podnijeti svoju prijavu potraživanja, te da se ne mogu podnositi grupne prijave potraživanja.

(Capital.ba/Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Bojan Nišević

14.02.2017 15:02

Ima li iko od novinara da napravi neku reportažu gdje su ovi milioni isparili? Stalno po vijestima gubici desetine miliona tamo, stotine miliona ovamo. Gdje su te tolike pare otišle i koliki je ukpuni gubitak svih javnih preduzeća i institucija? Ne mogu pare ispariti samo mogu promjeniti vlasnika.

ODGOVORITE
Name

RE:

14.02.2017 20:15

Pare otišle povlaštenim firmama, te firme štitio likvidacioni a sad će ih štititi stečajni upravnik bar dvije godine.

Name

Dragan

14.02.2017 20:59

Znači džabe ovaj odbor i eksperti.

Name

stedisa

15.02.2017 11:40

Nisu nigdje isparili, Samo kod Slobodana Pavlovica 10 mil a gdje ostalo.

Name

S.G.

14.02.2017 15:59

Jako je bitno da je i neko od članova odbora iz Bijeljine. Ne sumnjam da će g.Mihajlović kao iskusan privrednik a prije svega i kao odgovoran čovjek dati puni doprinos da rad odbora bude transparentan i zakonit, i da doprinese da se dio sredstava povrati i vrati oštećenim deponentima.

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

14.02.2017 22:48

Sveto je pravi gospodin, ali teško je sa bandom.

Name

kivi

14.02.2017 16:05

Ma nista se ne sekirajte .Lazo vodi stecajeve u Birac Zvornik Secerana Bijeljina pa Evo Bobar banka I jos 7 preduzeca u stecaju Dakle 10 preduzeca .Ssssssuprmen. Sve ce to narod-u pozlatiti---Laza Lazarevic.A na kraju balade narodu ce ostati da cita "Vodju"Od Radovan Domanovica (slijepog) AL macici nikako da progledaju.

ODGOVORITE
Name

Snsd

14.02.2017 22:50

Lazu odmah mjesto Željke!