Стављају на муке државне службенике

Пађен је позвао Додика и саопштио му да није спреман да потпише Уговор на 17 милиона КМ, јер се цијели посао може завршити са пола милиона КМ.
“Ни ја не бих потписао да сам на твом мјесту”, рекао му је Додик. И прекрижио га.

Република Српска 14.02.2017 | 12:26
Стављају на муке државне службенике
Милорад Додик присилио је надлежне из Фонда здравства да у Плану јавних набавки за 2017. годину, предвиде прво 17.400.000 КМ, а потом 23.247.863 КМ, за набавку под именом “Хардвер, софтвер, електронске картице и читаче за ИЗИС”.

Све то Додик Сениор учинио је како би посао добио Додик Јуниор, његов син Игор, који је сувласник фирме “Проинтер” из Бањалуке. Други сувласник је супермоћни Славиша Кокеза, предсједник Фудбалског савеза Србије.

Додик је још половином 2016. године присило Дарка Томаша, тадашњег директора Фонда, да отпочне припреме за посао са “Проинтером”.

Посао је требао бити вриједан 2,5 милиона КМ.

“Вриједност тог уговора ће се, без сумње, повећати на 8,5 милиона КМ у времену пред нама”, тврдили су моји извори из Фонда у августу прошле године. Ни слутили нису да ће посао на крају достићи цифру од 23,2 милиона КМ.

Погријешили су, јер као праматер у рачуници нису узели Додикову Похлепу, која је ванвременска.

Да би све изгледало као да је по закону, прво је урађен Елаборат оправданости улагања у Информациони систем Фонда здравства.

Елаборат је урадила ревизорска кућа “Цонфида”, чији је власник Александар Џомбић, бивши премијер.

Прво је са Џомбићевом фирмом договорена цијена од 20.000 КМ, да би коначна цијена била 30.000 марака и одмах је исплаћена комплетна свота, иако Фонд грца у губицима тешким стотине милиона КМ.

Интересантно, након овог послића “Цонфида” је загашена.

Томаш се спасао; Опрезни Пађен остао без фотеље

Дарко Томаш је на локалним изборима, одржаним 02.10.2016. године, побиједио и постао начелник Прњавора и на тај начин се измакао Додиковом притиску око Уговора за “Проинтер”.

За Томашевог насљедника пројектован је Миленко Пађен, извршни директор Сектора за здравство и контролу и бивши посланик СНСД-а у Народној скупштини РС.

Поједини медији су 16.11.2016. објавили да ће Пађен бити именован на сједници Владе РС, која је требало да се одржи 17.11.2016.

Била је то грешка, јер је Додик, у међувремену, отписао Пађена.

Разлог: Пађен је показао велики опрез око одобравања ИТ послова за “Проинтер” у вриједности од 17 милиона КМ, на колико је тада Додик “изгурао” хардвер и софтвер.

Додик: Ни ја то не бих потписао да сам на твом мјесту

Додик је, према тврдњама извора из врха Режима, Пађена позвао и упитао да ли ће потписати Уговор на 17 милиона КМ са “Проинтером”. Пађен је одговорио потврдно.

Додик му је, након тога, обећао директорску позицију.

Међутим, Пађен се уплашио, па је позвао стручњаке да му израчунају колико би коштала надоградња постојећег ИТ система у Фонду, која би омогућила и издавање електронске здравствене књижице.

Стручњаци су му саопштили да би све то коштало пола милиона КМ.

Након тога Пађен је позвао Додика и саопштио му да није спреман да потпише Уговор на 17 милиона КМ, јер се цијели посао може завршити са пола милиона КМ.

“Ни ја не бих потписао да сам на твом мјесту”, рекао му је Додик. И прекрижио га.

Додик је, након тога, позвао Дејана Кустурића и питао га да ли је спреман да потпише Уговор на 17 милиона КМ.

Кустурић је одговорио да је спреман да потпише све.

Влада Републике Српске, на сједници одржаној 17.11. 2016. године у Источном Сарајеву, именовала је Дејана Кустурића за вршиоца дужности директора Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

Кустурић је у том трентку био директор Градске развојне агенције Бањалука и предсједника ФК “Борац”.

Кустурић је раније у Банци Српске обављао дужност директора Сектора за продају и маркетинг, што најбоље свједочи о његовим “способностима”.

Промјена Плана по Додиковом наређењу



Након именовања Кустурића, све креће као “по лоју”.

Планом јавних набавки Фонда здравства за 2017. годину, који је усвојен 28.12.2016., предвиђено је да се за посао испоруке “хардвера, софтвера, електронских картица и читача за ИЗИС” утроши 17.400.000 КМ (без ПДВ-а).

Ову Одлуку је потписала Др Сњежана Новаковић-Бурсаћ, предсједник Управног одбора Фонда здравства РС.

Међутим, непун мјесец касније, 23.01.2017. године, Управни одбор Фонда, под Додиковим притиском, донио је Одлуку о измјенама Одлуке о усвајању Плана јавних набавки Фонда здравства за 2017. годину, у којој је прецизирано да се код набавке, под редним бројем 17, мијења износ процијењене вриједности и да се он повећава са 17.400.000 КМ (без ПДВ-а) на 23.247.863 КМ (без ПДВ-а).

И ову Одлуку је потписала Др Сњежана Новаковић-Бурсаћ, предсједник Управног одбора Фонда здравства РС.

Заиста је запањујуће да се за мање од мјесец дана посао увећа за трећину цијене и то баш у вријеме празника!!! Додик нема ни дана одмора, заиста.

Већ сам навео да би доградња постојећег система и увођење електронске здравствене књижице, коштала свега пола милиона КМ, што свједочи да ће Фонд, без икаквог валидног разлога, Додиковим изгрцати 22,7 милиона КМ. Каква монструозна превара.

Кредит за испуњење финансијског плана Породице

Цијели посао сада је у фази реализације, а према Плану, треба да се заврши до краја марта.

Како је све под будним оком јавности, сасвим је могуће да Додик&Додик&Кокеза одлуче да га реализују преко неке друге фирме које контролишу у ИТ сектору, а таквих је још најмање девет.

Фонд нема новца за најосновније медицинске препарате потребне здравственим установама, али га мора наћи за куповину ИТ опреме од Додиковог сина која је, колико је досадашње искуство оних који су је набавили показало, врло упитног квалитета.

Да би Фонд реализовао Додикове гигантске финансијске апетите, задужиће се у 2017. години за цца 44 милиона КМ, од којих ће више од пола отићи у касу фирме Додиковог сина Игора.

Након што је све исцурило у јавност, Додикови сада лажима покушавају санирати штету насталу њиховом похлепом. Умјесто лажи, које емитују, једино стварно квалитетно рјешење јесте да Фонд одустане од овог мегаломанског и непотребног посла и сачува тај новац за лијекове.

Проинтер
Фирма “Проинтер” из Бањалуке је основана 28.04.2015. године, а сувласници су “Проинтер ИТ солутионс сервицес д.о.о. Београд”, Дејан Илић и Синиша Мијатовић, активисти СНСД-а.

Оснивачки улог фирме је 10.000 КМ, од чега је Илић уплатио 3.500 КМ и “власник” је 35% фирме, Мијатовић је уплатио 1.500 КМ и “власник” је 15% фирме, док је “Проинтер ИТ солутионс сервицес д.о.о. Београд” уплатио 5.000 КМ и они јесу власници 50 посто фирме.

Директор фирме је Бојан Вујић, а стварни власници су Игор Додик и Славиша Кокеа, који стоји и иза “Проинтер ИТ солутионс сервицес д.о.о. Београд”.

У мају прошле године Кокеза је изабран за предсједника Фудбалског савеза Србије. Кокеза има монопол у Србији у ИТ сфери, а сада га је остварио и у Републици Српској, заједно са Игором Додиком, и уз подршку Милорада Додика, уништавајући све остале фирме из те сфере.

Веома су агресивни у свом налету и то у толикој мјери да је неколико министара из Владе РС још прошле године указало Додику да то што “Проинтер” чини “није у реду”, али се лидер СНСД-а није обазирао на њихове примједбе.

Адвокатска канцеларија “Стевановић” демантовала је “у име свог клијента” да Игор Додик није власник “Проинтера”.

Пријетње из Београда

Након што сам почетком августа прошле године објавио први текст о пословању “Проинтера”, као и његове стварне власнике, добио сам пријетње из Београда. Не директне, већ су ми пренесене “преко познаника”.

То је стандард: Позове вас неко од ваших познаника из Режима и “најљубазније” вам “сугерише” да није “баш најпаметније бавити се том причом”.

У овом случају ми је “сугерисано” да “није баш најпаметније бавити се Кокезом”, који је изузетно моћан у Србији и који је, како ми је речено, “радио грозне ствари”.

Уз то је, као узгред, напоменуто да Кокеза “контролише навијачке групе”.

Затим ми је “курир Јовица” још издекламовао сва мјеста/кафее/ресторане у којима сједим када одем у Београд. И све је тачно навео, што говори да Кокеза има утицаја у бројним институцијама, осим што га има у “навијачким групама”.

Наставио сам да се бавим “Проинтером” и Додиком Сениором и Јуниором, а и Кокезом. Чинићу то и даље, а посебно ме мотивише јад, дрскост, безобразлук... Додикових који отворено лажу о томе како они не стоје иза “Проинтера”.

(Извор: васковићблог)

Коментари / 92

Оставите коментар
Name

Опа цупа

14.02.2017 11:39

То Васковицу легендо. Да те нема нени знали гдје зивимо и ста нам раде ови црвени кмери. Васке обрати пазњу на електропривреду РС и Електркрајину гдје се спремају милионске пљацке од истих Проинтер и Ланацо. Милиони ове године су упланирани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МикиЛеx

14.02.2017 11:58

Шта добијају реци нам? Или лажеш...

Name

Вук

14.02.2017 12:06

У Електропривреди је САП реализован прије 3 године , око 27 милиона КМ , Ланако подизвођач,главни извођач нека фирма из Бг.

Name

@то је то

14.02.2017 12:18

Васковиц јесте истинска, зива легенда! Одкуд том цовјеку енергија и храброст, да у ова најнеморалнија времена како свијет постоји, стане на пут бахатим криминалцима којих је јако пуно. Феномен децко!!!!!

Name

Камен од камен

14.02.2017 12:27

Све што народу отимали дабогда за лијекове...

Name

П

14.02.2017 12:51

ЗНАТЕ ЛИ ВИ КОЛИКО СЕ ЛИЈЕКОВА МОГЛО НАБАВИТИ ЗА БОЛЕСНИ СРПСКИ НАРОД ЗА 23 МИЛИОНА КМ ????? АЛИ ЗАБОЛИ ДОДИКА ЗА НАРОД- КАО И ДО САД-ГЛАСАЈ НАРОДЕ НАПАЋЕНИ И БОЛЕСНИ ОТЕТ ЗА ДОДУ СПАСИОЦА!!!!ФУЈ!

Name

Одговор

14.02.2017 13:15

Све је ово ок ал кад изадје на државним медијима.

Name

економиста

14.02.2017 20:06

Васковиц је надцовјек,његово вријеме на велика врата долази.

Name

Ре Мики Леx

14.02.2017 20:49

Бот од Ланаца

Name

Лена

14.02.2017 21:18

Кад уграде ту силну информатичку опрему неће имати чим струју платити!!!

Name

ре

15.02.2017 10:12

А јесу ови Кустурићи мудри....јел овај има везе са оним у Сервису Владе, и тај мали је намазан свим мастима и само гледа гдје ће се очешат и он и отац и сека и сва фамилија до кума.....

Name

Ре:ре

15.02.2017 13:42

Браћа су Кустурићи... пилот препоруцио фудбалера.

Name

Ре:ре 2

15.02.2017 13:46

А Б. Зељковић синовац додине сестре Богдане главни за набавке у фонду. Ставили га мјесто Благојевица као кадар Стевандицеве странке А послове смисља син Богданин В. Зељковић. Има ли ко да сада није јасно?

Name

Алеx Јонес

14.02.2017 11:40

А нек је моја глупа баба рекла "гласацу за Милу јер он висе неце красти, украо је довољно".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Много баба

14.02.2017 21:05

Много баба

Name

Драган

14.02.2017 11:41

Имал те народе волови једни само гласајте оде све у п матерну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

14.02.2017 22:01

На овај начин Миле узе стотине милиона марака од Српске и народа!Ваљда ће неко некад бар памтити ово!

Name

Удри стоку

14.02.2017 11:42

Само треба упоредити коико то коста код других у ЦРО и СРБ, ил ипак Федерацији. Сви су неколико ута јефтиније просли од нас у Пореској управи са САП, у Електроприовреди са САП...сада хоце у Суме РС да стрпају САП, па у фонд здравства хоце САП јер Ланацо за 10 година није успио да направи програм да мозе да ради како трреба а при томе сваке године узима висе од пола милиона КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЦТ

14.02.2017 11:56

Ланацо тараба увијек био за ИТ, само га је политика извлачила...

Name

Рика1

14.02.2017 11:42

Ста је са Ланаца све добија послове!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЦТ

14.02.2017 11:56

Политика га воли, иначе је Ланацо тараба за ИТ.

Name

МикиЛеx

14.02.2017 11:57

Шта добија Ланако , ја видим да само Проинтер добија послове...погледајте е-капија.цом па видите колико ко добија тендера. Ја мислим да си ти неки послушник из проинтера који хоће да скрене пажњу са своје криминалне фирме

Name

Рика1

14.02.2017 12:41

Ланацо је добијо за твоју инф 16км у мин пољупривреде код Саровица.

Name

Макибл

14.02.2017 14:01

Ланацо је изасао на лондонску берзу , тј завалице неког страног инвеститора који га купи.

Name

МикиЛеx

14.02.2017 14:03

Сад тек видим колико немаш појма. Какво министарство пољопривреде и шаровић...којих 16 милиона? За шта? Дај да видимо гдје пише...то су озбиљне паре и мора негдје бити текст...или је и Мирко Шаровић лопов?? Еее проинтер ботови.

Name

ре МикиЛеx

15.02.2017 09:29

Ланако добија Управу за индиректно опорезивање,мало ли је?

Name

борац

14.02.2017 11:43

Тако треба глупом народу па нека купе а марва нека опет гласа за велико србе само узимајте заслузено је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нбнб

14.02.2017 11:44

Ниста није висе за избенадити да додик реце да овај народ треба да се отрује народби се поцо тровати додик се понаса као силадзија ал није цудно кад је народ луд невиде ниста као слепци срамота кад се види ко се запосљава ко води функције и тако те управи ко ради јад и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свето

14.02.2017 11:44

Реализација набавки у Геодетској управи, Постама РС, Пореској управи, Фонду здравства итд све говори а све је на wеб сајтовима. Гледајте људи како из оцију отимају, отимају васој дјеци и њиховој будуцности док министар Скрбиц и декан медицинцког факулетата пије Хенссy од 50КМ по цасици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

14.02.2017 11:45

Јос да му тата није на црној листи момак би правио цуда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маска за масу

16.02.2017 11:35

Каква црна листа...лети нон стоп за Салзбург, горе добија инструкције...а нама овде бацају димне бомбе да не видимо ништа.

Name

Михајло

14.02.2017 11:51

Тако ј е миле само дери биједу, нисмо ниста друго ни заслузили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мода ИВ

14.02.2017 11:51

Адвокат малог Додика нам добро објасни да је Игор диван, млад човјек, јако поштен и домољубан,јер се са великих школа вратио из иностранства да би свим својим бићем помогао грађанима РС. И заиста, поштењем је добро повукао на оца, а то се најбоље види из уговора који ће потписати са Фондом здравства РС, вриједан 23 милиона КМ, за посао који се може урадити по цијени од пола милиона КМ. Аферим и јуниору и сениору породице Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

14.02.2017 11:55

Милораде ти си бре гори од суше и поплаве заједно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топ

14.02.2017 18:56

Ови што гласају за њега нека сад потписују све и свашта.

Name

клептоман

15.02.2017 06:02

Стварно је срамота колико крадете, ми клептомани нисмо јос ни дјеције болести пребортали, у поредјењу са крадјама које влада спроводи.

Name

Зоол

14.02.2017 11:56

Имају ли ови Кокезини навијачи из БГ везе са изборима у Прњавору на којима је побиједио овај сто им је потписивао док је био у главни у фонду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.02.2017 12:19

Врло вјероватно сва та бивса навијацка гологузија наркоман, клосар и пробисвијет сад се пита у Србији, па и АВ је са северне трибине познати хулиган, прица се да су га звали Аца Ултрас!

Name

дијаспора н

14.02.2017 12:30

Када се сатре багра,требамо испред Васковица бацати цвијеце ,куда год он ходио.Нека га Бог драги позиви и нека му дадне пуно среце и здравља

Name

Од родјења мог...

14.02.2017 13:57

Кокеза је чисти профитер, тај је и гробар и делија по потреби. А он и отац су прави навијачи Хајдука из Сплита...знају ови који га знају из Зенице.

Name

Тоооо Милееее!!!

14.02.2017 11:58

Само је6и СРБске јајаре! СРБске јуначине, тарзане, небеске хајдуке (када попију литар брље)!!! Је6и им Миле све од А до ж, послије пређи на азбуку па све до Ш...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

14.02.2017 12:03

Кунем сва дан.На Бозиој вази нема грама греске.Првак смо свијета по лоповима у односу на број становник.Ови мрцињаци предводе на кугли земаљској. Дабогда им се сјеме замело да таквог соја висе не буде никада. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Усто Тито

14.02.2017 12:03

??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

14.02.2017 12:05

ПРОДАЋУ ЈЕ ПРОДАЋУ ЈЕ, ВОЛИМ ЈЕ КО ПРЕ, ДОШЛО ВРИЈЕМЕ СЕЛИМ СЕ ИЗ ЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хицо

14.02.2017 12:09

Коме то писес СВ? Овдје нема нико ни зеље а ни воље да било ста промјени. Онима којима би ово требало да пара уси висе се пале на референдуме, ревизије.... Остали гледају како да побјегну на Запад а не у Русију иако се куну у Путина ???? Опозиција је блиједа копија Додика тако да ови људи ако се сами не организују и не изадју масовно на улице да протестују писи пропало. Како ми се цини јос се добро зиви јер да није тако како објаснити овакву пасивност народа? Вјероватно је дијаспора крива за овакво стање јер без њихових wестер унион пара овдје би давно горило. Дијаспора слањем новца не свјесно купује мир на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

14.02.2017 12:14

Запањујуце је коју моц имају ови Додиковци цак и у Србија.запањујуце јје како манипулису са народом у РС.запањујуце је како се вртоглаво богате.запањуце је да то сви знају и виде у РС. А и даље му дају пуну подрску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.02.2017 13:53

Зато и имају ентитеску полицију РС која је приватизована. Не зелите не овисну полицију на федералном нивоу.? Тразили сте гледајте.

Name

Хммм

14.02.2017 15:11

МасИнерија.

Name

Са

14.02.2017 12:24

Само дери, Миле. Подрска из Федерације хехехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

поскок

14.02.2017 12:25

Треба на вријеме обезбиједити једну велику породичну ћелију у неком затвору и све их похапсити.Како се ситуација одвија ови ће учинити исто што и породица Милошевић, збрисати у Русију са милионима које пљачкају од грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања Вуцковиц

14.02.2017 12:40

Нека,нека стоко гласај и даље за говна!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

14.02.2017 13:00

Да ли оно Игорова жена има Адамову јабучицу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

14.02.2017 13:06

Треба овог јуниора подрзати и дати му ветар у ледја а после сениора јуниора за преседника....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташки миш

14.02.2017 13:57

Немојте тако људи. Па сви знају да је млада снајка додик у проблемима сто год јој муз заради тата у београду прокоцка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гојко

14.02.2017 13:58

Сигуран сам да је много, много цитао, да има дубоке и кроз ту спознају дубоке мисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макибл

14.02.2017 13:59

Да ли је ико примјетио да је Ланацо изасао на Лондонску берзу?! како је проинтер покупио послове , ланацо гледа да продајом фирме завали неког страног инвеститора и узме огроман новац на берзи... мало нек новинари истразе ово .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

14.02.2017 17:49

Примијетио сам ја...свака им част, тамо нема превара као код нас. Ако су дошли тамо значи да нешто вриједе, не могу се странцима узети паре тако лако

Name

Берза

14.02.2017 19:45

Кава глупост да је Ланацо изасао на Лондонску берзу. Прица за малу дјецу, дајте да видимо гдје , берза су јавни подаци увијек били...

Name

МАЈКА НОВИ ГРАД

14.02.2017 14:01

ПРОКЛЕТИ БИЛИ ЦИТАВОГ ЗИВОТА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

747

14.02.2017 14:03

Боље и то него да се дрогира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРИМИНАЛ

14.02.2017 14:04

Боље да Адвокат Стевановиц врати паре узете из Бобар банке, да му Додика није . .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

16.02.2017 21:07

Стевановицу боље би ти било да се сјетис ко ти је помагао док си се сколовао, па размисли ако имас образа И помози онима који су те задузили. Срам те било, бато те поздравља...

Name

срна

14.02.2017 14:08

Кутија за гласање показује све.Само за Доду мозда и вама да несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо Ничић

14.02.2017 15:16

А господја, предсједник управног одбора, је инаце удата за Додиковог родјака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

14.02.2017 16:06

Боље је читав живот бити богат него један дан бити сиромашан, рече Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Откуд бондовци

14.02.2017 16:54

Ко је дозволио оном Бонду да буде на улазу фонда здравства Па фонд здравства има своје обезбјеђење

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

14.02.2017 17:08

Тако је пресједниче,само дери,што више електронског пословања у здравству гробља све већа,никога не могу излијечити,погребна друштва и опрема су у тренду,то царе,нису ништа боље ни заслужили,историјски гледано увјек су пљунули у чинију из које су воду пили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

14.02.2017 17:43

Види врата у снајке.. Само јаши ми смо наши,Додик је краљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕГЕНДА

14.02.2017 18:32

Ах Васке-легенда: та неустрашивост, Рамбо и Поаро у једном, човјек истраживач и балетан, напусти Српску због ради безбједности па кад нико не обрати пажњу након пар дан врати се; борац, и аналитичар, и прогнозер (неуспјешан, руку на срце). Вукан или он, тешко је одлучити се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљана

15.02.2017 22:36

Сваког тренутка доказујемо да се нисмо помакнули од"Водје" и Домановица! Овакво поданиство ријетко је наци у историји било ког народа! Господин Додик зна ста хоце,народ на залост,задовољан простором који се празни,копањем по смецу,умирањем! Па свако добије према заслузи,према зељама! Необразовани,примитивни,инфицирани заразом која се зове национализам,ниста друго и не заслузујемо! Владат це г. Додик и његова свита јос дуго,дуго! Јадна земљо са оваквим народом!

Name

дијаспора н

14.02.2017 20:05

Криминалци пељесе овај народ само тако.Нити се образу стиди ни стразњици боји.А сто се тице морала,морао је .То му је у крви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само кажем...

14.02.2017 20:28

Занимљиво је да се сви занимају за Проинтер и САП у ФЗО... Али, на терену су ствари мало друкчије. Ту се гурају Ланацо,Славко Бојић и Грга Рачунари...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

15.02.2017 10:37

Проинтер боту само лажеш да се не би причало о пљачки фонда здравства...неће ти успјети

Name

Нитес и Планетсофт

15.02.2017 13:09

Овај Славко Бојиц се трпа гдје стигне, фирма тасна масна фирма, и покусава преко Цубрија и Бајини другарра да ували милонске послове фондовима и јавним предузецима. ТАј лик је признао да је потпалцивао сефа кабинера преседника РС Милана Јелица. Васковиц је о њему писао. Сви хоце да се баве ИТ-еом, па сада хоце и министар Цадјо са другом СИнисом Мацаном али само дрзави јер несто продати приватним фирмама нема сансе јер немају ниста сто мозе проци код ових.

Name

дрскост и безобразлук

14.02.2017 22:14

То им је од страха.У бити су кукавиц е кукавне.Страх им је затворити оци да не сањају СИПУ.Отето је проклето,увијек било И бице.Од страха се понекад И запјева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клетва

14.02.2017 22:16

Поцркали дабогда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

14.02.2017 22:25

Срам га било.Колико је синова легло у свету земљу за ову РС. а погледајте ста они раде,Па ово се висе гледати не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

15.02.2017 01:06

све сам причитао. Игдје је ту Бакир? Људи није Бакир већ Бакинци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовјек

15.02.2017 02:05

Само стока трпи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВИ ГРАД "МАЈКА"

15.02.2017 04:53

ДОКАЗАНО ЈЕ ДА СУ ДОДИКОВИ КРИМИНАЛЦИ ... АКО ЈЕ ИКО ПРАТИО ЖИВОТНИ ВИЈЕК КРИМИНАЛАЦА НИКАД НИСУ ДОЖИВЈЕЛИ ПЕДЕСЕТ ЉЕТА . СВЕ ЈЕ ТО УКЛЕТО НАРОДЕ МОЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

15.02.2017 10:44

Борци РС ,ветерани ,инвалиди,породице погинулих бораца РС па мајку јесмо ли се ми за ово борили,изгубили делове тела ,изгубили зивоте да нам сада дезертери и њихови синови кроје судбину и поврх тога праве нас будалама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс

15.02.2017 13:11

Него заста си се борио овцо једна. Да се разумијемо и ја сам овца као и ти и то након 205 година сада највисе боли. Само цекам да овце постану вукови како неко реце и онда им је кукала мајка. Бојим се тог сценариа.

Name

неко ко зна

15.02.2017 11:07

Тај исти Кустуриц запослио од брата зену у фонд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

15.02.2017 14:29

Јој народе,цитам на Васковицблог на је мали бало поднио пријаву сам за себе.Цацина реторика.Сад ,као и он велики Србин.Јој Бозе,издрзат се висе не мозе.Ста све продају овом народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМО

15.02.2017 15:39

Одвратне ли породице фујјјј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

16.02.2017 08:56

колико разумијем,они су планирали јос марисати паре.Ј..... нас Румуни,па да бар за неких 20 година има ко на улицу изаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приговор директору БН

16.02.2017 10:22

Молим ВАС,када овдје лудом Додику псујем мајку,ви нецете да објавите.Како он мозе Вама да псује мајку путем телефона.Молим Вас објавите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вихор

16.02.2017 12:51

Ова СТОКА од народа у РС , заслужује много горе . ГУЗОЊА И ГУЗОЊИН СИН , само раде оно што ова глупа МАРВА и заслужује. Живео ГУЗОЊА !!!!! Живео ГУЗОЊИН СИН !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ообро

16.02.2017 13:37

Скидајте ову багру са портала. Глуме престолонаследнике.Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно

16.02.2017 14:42

Скидајте их. Фаце се висе немогу поднијети.

Name

Посљедњи Мохиканац

16.02.2017 15:53

Једино сто имамо квалитетно у овом ентитету је овај Васковиц. Предлазем да се са својим сарадницима ангазује и истрази разна пословања по другим опстинама. Нек не заобилази мама мјеста у којима има превеликих муцки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

16.02.2017 18:04

Васковиц је надцовјек,Бозји цовјек,високоморалан,храбар ,разуман,веома интелигентан ,цији разум није ницим помуцен.Нека му Свевисњи Господ нестедимице излива Своју милост.