Stavljaju na muke državne službenike

Pađen je pozvao Dodika i saopštio mu da nije spreman da potpiše Ugovor na 17 miliona KM, jer se cijeli posao može završiti sa pola miliona KM.
“Ni ja ne bih potpisao da sam na tvom mjestu”, rekao mu je Dodik. I prekrižio ga.

Republika Srpska 14.02.2017 | 12:26
Stavljaju na muke državne službenike
Milorad Dodik prisilio je nadležne iz Fonda zdravstva da u Planu javnih nabavki za 2017. godinu, predvide prvo 17.400.000 KM, a potom 23.247.863 KM, za nabavku pod imenom “Hardver, softver, elektronske kartice i čitače za IZIS”.

Sve to Dodik Senior učinio je kako bi posao dobio Dodik Junior, njegov sin Igor, koji je suvlasnik firme “Prointer” iz Banjaluke. Drugi suvlasnik je supermoćni Slaviša Kokeza, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije.

Dodik je još polovinom 2016. godine prisilo Darka Tomaša, tadašnjeg direktora Fonda, da otpočne pripreme za posao sa “Prointerom”.

Posao je trebao biti vrijedan 2,5 miliona KM.

“Vrijednost tog ugovora će se, bez sumnje, povećati na 8,5 miliona KM u vremenu pred nama”, tvrdili su moji izvori iz Fonda u avgustu prošle godine. Ni slutili nisu da će posao na kraju dostići cifru od 23,2 miliona KM.

Pogriješili su, jer kao pramater u računici nisu uzeli Dodikovu Pohlepu, koja je vanvremenska.

Da bi sve izgledalo kao da je po zakonu, prvo je urađen Elaborat opravdanosti ulaganja u Informacioni sistem Fonda zdravstva.

Elaborat je uradila revizorska kuća “Confida”, čiji je vlasnik Aleksandar Džombić, bivši premijer.

Prvo je sa Džombićevom firmom dogovorena cijena od 20.000 KM, da bi konačna cijena bila 30.000 maraka i odmah je isplaćena kompletna svota, iako Fond grca u gubicima teškim stotine miliona KM.

Interesantno, nakon ovog poslića “Confida” je zagašena.

Tomaš se spasao; Oprezni Pađen ostao bez fotelje

Darko Tomaš je na lokalnim izborima, održanim 02.10.2016. godine, pobijedio i postao načelnik Prnjavora i na taj način se izmakao Dodikovom pritisku oko Ugovora za “Prointer”.

Za Tomaševog nasljednika projektovan je Milenko Pađen, izvršni direktor Sektora za zdravstvo i kontrolu i bivši poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.

Pojedini mediji su 16.11.2016. objavili da će Pađen biti imenovan na sjednici Vlade RS, koja je trebalo da se održi 17.11.2016.

Bila je to greška, jer je Dodik, u međuvremenu, otpisao Pađena.

Razlog: Pađen je pokazao veliki oprez oko odobravanja IT poslova za “Prointer” u vrijednosti od 17 miliona KM, na koliko je tada Dodik “izgurao” hardver i softver.

Dodik: Ni ja to ne bih potpisao da sam na tvom mjestu

Dodik je, prema tvrdnjama izvora iz vrha Režima, Pađena pozvao i upitao da li će potpisati Ugovor na 17 miliona KM sa “Prointerom”. Pađen je odgovorio potvrdno.

Dodik mu je, nakon toga, obećao direktorsku poziciju.

Međutim, Pađen se uplašio, pa je pozvao stručnjake da mu izračunaju koliko bi koštala nadogradnja postojećeg IT sistema u Fondu, koja bi omogućila i izdavanje elektronske zdravstvene knjižice.

Stručnjaci su mu saopštili da bi sve to koštalo pola miliona KM.

Nakon toga Pađen je pozvao Dodika i saopštio mu da nije spreman da potpiše Ugovor na 17 miliona KM, jer se cijeli posao može završiti sa pola miliona KM.

“Ni ja ne bih potpisao da sam na tvom mjestu”, rekao mu je Dodik. I prekrižio ga.

Dodik je, nakon toga, pozvao Dejana Kusturića i pitao ga da li je spreman da potpiše Ugovor na 17 miliona KM.

Kusturić je odgovorio da je spreman da potpiše sve.

Vlada Republike Srpske, na sjednici održanoj 17.11. 2016. godine u Istočnom Sarajevu, imenovala je Dejana Kusturića za vršioca dužnosti direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Kusturić je u tom trentku bio direktor Gradske razvojne agencije Banjaluka i predsjednika FK “Borac”.

Kusturić je ranije u Banci Srpske obavljao dužnost direktora Sektora za prodaju i marketing, što najbolje svjedoči o njegovim “sposobnostima”.

Promjena Plana po Dodikovom naređenju



Nakon imenovanja Kusturića, sve kreće kao “po loju”.

Planom javnih nabavki Fonda zdravstva za 2017. godinu, koji je usvojen 28.12.2016., predviđeno je da se za posao isporuke “hardvera, softvera, elektronskih kartica i čitača za IZIS” utroši 17.400.000 KM (bez PDV-a).

Ovu Odluku je potpisala Dr Snježana Novaković-Bursać, predsjednik Upravnog odbora Fonda zdravstva RS.

Međutim, nepun mjesec kasnije, 23.01.2017. godine, Upravni odbor Fonda, pod Dodikovim pritiskom, donio je Odluku o izmjenama Odluke o usvajanju Plana javnih nabavki Fonda zdravstva za 2017. godinu, u kojoj je precizirano da se kod nabavke, pod rednim brojem 17, mijenja iznos procijenjene vrijednosti i da se on povećava sa 17.400.000 KM (bez PDV-a) na 23.247.863 KM (bez PDV-a).

I ovu Odluku je potpisala Dr Snježana Novaković-Bursać, predsjednik Upravnog odbora Fonda zdravstva RS.

Zaista je zapanjujuće da se za manje od mjesec dana posao uveća za trećinu cijene i to baš u vrijeme praznika!!! Dodik nema ni dana odmora, zaista.

Već sam naveo da bi dogradnja postojećeg sistema i uvođenje elektronske zdravstvene knjižice, koštala svega pola miliona KM, što svjedoči da će Fond, bez ikakvog validnog razloga, Dodikovim izgrcati 22,7 miliona KM. Kakva monstruozna prevara.

Kredit za ispunjenje finansijskog plana Porodice

Cijeli posao sada je u fazi realizacije, a prema Planu, treba da se završi do kraja marta.

Kako je sve pod budnim okom javnosti, sasvim je moguće da Dodik&Dodik&Kokeza odluče da ga realizuju preko neke druge firme koje kontrolišu u IT sektoru, a takvih je još najmanje devet.

Fond nema novca za najosnovnije medicinske preparate potrebne zdravstvenim ustanovama, ali ga mora naći za kupovinu IT opreme od Dodikovog sina koja je, koliko je dosadašnje iskustvo onih koji su je nabavili pokazalo, vrlo upitnog kvaliteta.

Da bi Fond realizovao Dodikove gigantske finansijske apetite, zadužiće se u 2017. godini za cca 44 miliona KM, od kojih će više od pola otići u kasu firme Dodikovog sina Igora.

Nakon što je sve iscurilo u javnost, Dodikovi sada lažima pokušavaju sanirati štetu nastalu njihovom pohlepom. Umjesto laži, koje emituju, jedino stvarno kvalitetno rješenje jeste da Fond odustane od ovog megalomanskog i nepotrebnog posla i sačuva taj novac za lijekove.

Prointer
Firma “Prointer” iz Banjaluke je osnovana 28.04.2015. godine, a suvlasnici su “Prointer IT solutions services d.o.o. Beograd”, Dejan Ilić i Siniša Mijatović, aktivisti SNSD-a.

Osnivački ulog firme je 10.000 KM, od čega je Ilić uplatio 3.500 KM i “vlasnik” je 35% firme, Mijatović je uplatio 1.500 KM i “vlasnik” je 15% firme, dok je “Prointer IT solutions services d.o.o. Beograd” uplatio 5.000 KM i oni jesu vlasnici 50 posto firme.

Direktor firme je Bojan Vujić, a stvarni vlasnici su Igor Dodik i Slaviša Kokea, koji stoji i iza “Prointer IT solutions services d.o.o. Beograd”.

U maju prošle godine Kokeza je izabran za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije. Kokeza ima monopol u Srbiji u IT sferi, a sada ga je ostvario i u Republici Srpskoj, zajedno sa Igorom Dodikom, i uz podršku Milorada Dodika, uništavajući sve ostale firme iz te sfere.

Veoma su agresivni u svom naletu i to u tolikoj mjeri da je nekoliko ministara iz Vlade RS još prošle godine ukazalo Dodiku da to što “Prointer” čini “nije u redu”, ali se lider SNSD-a nije obazirao na njihove primjedbe.

Advokatska kancelarija “Stevanović” demantovala je “u ime svog klijenta” da Igor Dodik nije vlasnik “Prointera”.

Prijetnje iz Beograda

Nakon što sam početkom avgusta prošle godine objavio prvi tekst o poslovanju “Prointera”, kao i njegove stvarne vlasnike, dobio sam prijetnje iz Beograda. Ne direktne, već su mi prenesene “preko poznanika”.

To je standard: Pozove vas neko od vaših poznanika iz Režima i “najljubaznije” vam “sugeriše” da nije “baš najpametnije baviti se tom pričom”.

U ovom slučaju mi je “sugerisano” da “nije baš najpametnije baviti se Kokezom”, koji je izuzetno moćan u Srbiji i koji je, kako mi je rečeno, “radio grozne stvari”.

Uz to je, kao uzgred, napomenuto da Kokeza “kontroliše navijačke grupe”.

Zatim mi je “kurir Jovica” još izdeklamovao sva mjesta/kafee/restorane u kojima sjedim kada odem u Beograd. I sve je tačno naveo, što govori da Kokeza ima uticaja u brojnim institucijama, osim što ga ima u “navijačkim grupama”.

Nastavio sam da se bavim “Prointerom” i Dodikom Seniorom i Juniorom, a i Kokezom. Činiću to i dalje, a posebno me motiviše jad, drskost, bezobrazluk... Dodikovih koji otvoreno lažu o tome kako oni ne stoje iza “Prointera”.

(Izvor: vaskovićblog)

Komentari / 92

Ostavite komentar
Name

Opa cupa

14.02.2017 11:39

To Vaskovicu legendo. Da te nema neni znali gdje zivimo i sta nam rade ovi crveni kmeri. Vaske obrati paznju na elektroprivredu RS i Elektrkrajinu gdje se spremaju milionske pljacke od istih Prointer i Lanaco. Milioni ove godine su uplanirani.

ODGOVORITE
Name

MikiLex

14.02.2017 11:58

Šta dobijaju reci nam? Ili lažeš...

Name

Vuk

14.02.2017 12:06

U Elektroprivredi je SAP realizovan prije 3 godine , oko 27 miliona KM , Lanako podizvođač,glavni izvođač neka firma iz Bg.

Name

@to je to

14.02.2017 12:18

Vaskovic jeste istinska, ziva legenda! Odkud tom covjeku energija i hrabrost, da u ova najnemoralnija vremena kako svijet postoji, stane na put bahatim kriminalcima kojih je jako puno. Fenomen decko!!!!!

Name

Kamen od kamen

14.02.2017 12:27

Sve što narodu otimali dabogda za lijekove...

Name

P

14.02.2017 12:51

ZNATE LI VI KOLIKO SE LIJEKOVA MOGLO NABAVITI ZA BOLESNI SRPSKI NAROD ZA 23 MILIONA KM ????? ALI ZABOLI DODIKA ZA NAROD- KAO I DO SAD-GLASAJ NARODE NAPAĆENI I BOLESNI OTET ZA DODU SPASIOCA!!!!FUJ!

Name

Odgovor

14.02.2017 13:15

Sve je ovo ok al kad izadje na državnim medijima.

Name

ekonomista

14.02.2017 20:06

Vaskovic je nadcovjek,njegovo vrijeme na velika vrata dolazi.

Name

Re Miki Lex

14.02.2017 20:49

Bot od Lanaca

Name

Lena

14.02.2017 21:18

Kad ugrade tu silnu informatičku opremu neće imati čim struju platiti!!!

Name

re

15.02.2017 10:12

A jesu ovi Kusturići mudri....jel ovaj ima veze sa onim u Servisu Vlade, i taj mali je namazan svim mastima i samo gleda gdje će se očešat i on i otac i seka i sva familija do kuma.....

Name

Re:re

15.02.2017 13:42

Braća su Kusturići... pilot preporucio fudbalera.

Name

Re:re 2

15.02.2017 13:46

A B. Zeljković sinovac dodine sestre Bogdane glavni za nabavke u fondu. Stavili ga mjesto Blagojevica kao kadar Stevandiceve stranke A poslove smislja sin Bogdanin V. Zeljković. Ima li ko da sada nije jasno?

Name

Alex Jones

14.02.2017 11:40

A nek je moja glupa baba rekla "glasacu za Milu jer on vise nece krasti, ukrao je dovoljno".

ODGOVORITE
Name

Mnogo baba

14.02.2017 21:05

Mnogo baba

Name

Dragan

14.02.2017 11:41

Imal te narode volovi jedni samo glasajte ode sve u p maternu.

ODGOVORITE
Name

dnk

14.02.2017 22:01

Na ovaj način Mile uze stotine miliona maraka od Srpske i naroda!Valjda će neko nekad bar pamtiti ovo!

Name

Udri stoku

14.02.2017 11:42

Samo treba uporediti koiko to kosta kod drugih u CRO i SRB, il ipak Federaciji. Svi su nekoliko uta jeftinije prosli od nas u Poreskoj upravi sa SAP, u Elektropriovredi sa SAP...sada hoce u Sume RS da strpaju SAP, pa u fond zdravstva hoce SAP jer Lanaco za 10 godina nije uspio da napravi program da moze da radi kako trreba a pri tome svake godine uzima vise od pola miliona KM.

ODGOVORITE
Name

ICT

14.02.2017 11:56

Lanaco taraba uvijek bio za IT, samo ga je politika izvlačila...

Name

Rika1

14.02.2017 11:42

Sta je sa Lanaca sve dobija poslove!!!

ODGOVORITE
Name

ICT

14.02.2017 11:56

Politika ga voli, inače je Lanaco taraba za IT.

Name

MikiLex

14.02.2017 11:57

Šta dobija Lanako , ja vidim da samo Prointer dobija poslove...pogledajte e-kapija.com pa vidite koliko ko dobija tendera. Ja mislim da si ti neki poslušnik iz prointera koji hoće da skrene pažnju sa svoje kriminalne firme

Name

Rika1

14.02.2017 12:41

Lanaco je dobijo za tvoju inf 16km u min poljuprivrede kod Sarovica.

Name

Makibl

14.02.2017 14:01

Lanaco je izasao na londonsku berzu , tj zavalice nekog stranog investitora koji ga kupi.

Name

MikiLex

14.02.2017 14:03

Sad tek vidim koliko nemaš pojma. Kakvo ministarstvo poljoprivrede i šarović...kojih 16 miliona? Za šta? Daj da vidimo gdje piše...to su ozbiljne pare i mora negdje biti tekst...ili je i Mirko Šarović lopov?? Eee prointer botovi.

Name

re MikiLex

15.02.2017 09:29

Lanako dobija Upravu za indirektno oporezivanje,malo li je?

Name

borac

14.02.2017 11:43

Tako treba glupom narodu pa neka kupe a marva neka opet glasa za veliko srbe samo uzimajte zasluzeno je.

ODGOVORITE
Name

Nbnb

14.02.2017 11:44

Nista nije vise za izbenaditi da dodik rece da ovaj narod treba da se otruje narodbi se poco trovati dodik se ponasa kao siladzija al nije cudno kad je narod lud nevide nista kao slepci sramota kad se vidi ko se zaposljava ko vodi funkcije i tako te upravi ko radi jad i sramota.

ODGOVORITE
Name

Sveto

14.02.2017 11:44

Realizacija nabavki u Geodetskoj upravi, Postama RS, Poreskoj upravi, Fondu zdravstva itd sve govori a sve je na web sajtovima. Gledajte ljudi kako iz ociju otimaju, otimaju vasoj djeci i njihovoj buducnosti dok ministar Skrbic i dekan medicinckog fakuletata pije Henssy od 50KM po casici.

ODGOVORITE
Name

zoka

14.02.2017 11:45

Jos da mu tata nije na crnoj listi momak bi pravio cuda.

ODGOVORITE
Name

Maska za masu

16.02.2017 11:35

Kakva crna lista...leti non stop za Salzburg, gore dobija instrukcije...a nama ovde bacaju dimne bombe da ne vidimo ništa.

Name

Mihajlo

14.02.2017 11:51

Tako j e mile samo deri bijedu, nismo nista drugo ni zasluzili.

ODGOVORITE
Name

Moda IV

14.02.2017 11:51

Advokat malog Dodika nam dobro objasni da je Igor divan, mlad čovjek, jako pošten i domoljuban,jer se sa velikih škola vratio iz inostranstva da bi svim svojim bićem pomogao građanima RS. I zaista, poštenjem je dobro povukao na oca, a to se najbolje vidi iz ugovora koji će potpisati sa Fondom zdravstva RS, vrijedan 23 miliona KM, za posao koji se može uraditi po cijeni od pola miliona KM. Aferim i junioru i senioru porodice Dodik.

ODGOVORITE
Name

Realno

14.02.2017 11:55

Milorade ti si bre gori od suše i poplave zajedno!

ODGOVORITE
Name

Top

14.02.2017 18:56

Ovi što glasaju za njega neka sad potpisuju sve i svašta.

Name

kleptoman

15.02.2017 06:02

Stvarno je sramota koliko kradete, mi kleptomani nismo jos ni djecije bolesti prebortali, u poredjenju sa kradjama koje vlada sprovodi.

Name

Zool

14.02.2017 11:56

Imaju li ovi Kokezini navijači iz BG veze sa izborima u Prnjavoru na kojima je pobijedio ovaj sto im je potpisivao dok je bio u glavni u fondu?

ODGOVORITE
Name

re

14.02.2017 12:19

Vrlo vjerovatno sva ta bivsa navijacka gologuzija narkoman, klosar i probisvijet sad se pita u Srbiji, pa i AV je sa severne tribine poznati huligan, prica se da su ga zvali Aca Ultras!

Name

dijaspora n

14.02.2017 12:30

Kada se satre bagra,trebamo ispred Vaskovica bacati cvijece ,kuda god on hodio.Neka ga Bog dragi pozivi i neka mu dadne puno srece i zdravlja

Name

Od rodjenja mog...

14.02.2017 13:57

Kokeza je čisti profiter, taj je i grobar i delija po potrebi. A on i otac su pravi navijači Hajduka iz Splita...znaju ovi koji ga znaju iz Zenice.

Name

Toooo Mileeee!!!

14.02.2017 11:58

Samo je6i SRBske jajare! SRBske junačine, tarzane, nebeske hajduke (kada popiju litar brlje)!!! Je6i im Mile sve od A do ž, poslije pređi na azbuku pa sve do Š...

ODGOVORITE
Name

baka

14.02.2017 12:03

Kunem sva dan.Na Bozioj vazi nema grama greske.Prvak smo svijeta po lopovima u odnosu na broj stanovnik.Ovi mrcinjaci predvode na kugli zemaljskoj. Dabogda im se sjeme zamelo da takvog soja vise ne bude nikada. .

ODGOVORITE
Name

Usto Tito

14.02.2017 12:03

??

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

14.02.2017 12:05

PRODAĆU JE PRODAĆU JE, VOLIM JE KO PRE, DOŠLO VRIJEME SELIM SE IZ NJE.

ODGOVORITE
Name

Hico

14.02.2017 12:09

Kome to pises SV? Ovdje nema niko ni zelje a ni volje da bilo sta promjeni. Onima kojima bi ovo trebalo da para usi vise se pale na referendume, revizije.... Ostali gledaju kako da pobjegnu na Zapad a ne u Rusiju iako se kunu u Putina ???? Opozicija je blijeda kopija Dodika tako da ovi ljudi ako se sami ne organizuju i ne izadju masovno na ulice da protestuju pisi propalo. Kako mi se cini jos se dobro zivi jer da nije tako kako objasniti ovakvu pasivnost naroda? Vjerovatno je dijaspora kriva za ovakvo stanje jer bez njihovih wester union para ovdje bi davno gorilo. Dijaspora slanjem novca ne svjesno kupuje mir na ovim prostorima.

ODGOVORITE
Name

Mm

14.02.2017 12:14

Zapanjujuce je koju moc imaju ovi Dodikovci cak i u Srbija.zapanjujuce jje kako manipulisu sa narodom u RS.zapanjujuce je kako se vrtoglavo bogate.zapanjuce je da to svi znaju i vide u RS. A i dalje mu daju punu podrsku.

ODGOVORITE
Name

Re

14.02.2017 13:53

Zato i imaju entitesku policiju RS koja je privatizovana. Ne zelite ne ovisnu policiju na federalnom nivou.? Trazili ste gledajte.

Name

Hmmm

14.02.2017 15:11

MasInerija.

Name

Sa

14.02.2017 12:24

Samo deri, Mile. Podrska iz Federacije hehehe

ODGOVORITE
Name

poskok

14.02.2017 12:25

Treba na vrijeme obezbijediti jednu veliku porodičnu ćeliju u nekom zatvoru i sve ih pohapsiti.Kako se situacija odvija ovi će učiniti isto što i porodica Milošević, zbrisati u Rusiju sa milionima koje pljačkaju od građana.

ODGOVORITE
Name

Nemanja Vuckovic

14.02.2017 12:40

Neka,neka stoko glasaj i dalje za govna!!!

ODGOVORITE
Name

ja

14.02.2017 13:00

Da li ono Igorova žena ima Adamovu jabučicu?

ODGOVORITE
Name

bl

14.02.2017 13:06

Treba ovog juniora podrzati i dati mu vetar u ledja a posle seniora juniora za presednika....

ODGOVORITE
Name

Laktaški miš

14.02.2017 13:57

Nemojte tako ljudi. Pa svi znaju da je mlada snajka dodik u problemima sto god joj muz zaradi tata u beogradu prokocka.

ODGOVORITE
Name

gojko

14.02.2017 13:58

Siguran sam da je mnogo, mnogo citao, da ima duboke i kroz tu spoznaju duboke misli.

ODGOVORITE
Name

Makibl

14.02.2017 13:59

Da li je iko primjetio da je Lanaco izasao na Londonsku berzu?! kako je prointer pokupio poslove , lanaco gleda da prodajom firme zavali nekog stranog investitora i uzme ogroman novac na berzi... malo nek novinari istraze ovo .

ODGOVORITE
Name

Dejan

14.02.2017 17:49

Primijetio sam ja...svaka im čast, tamo nema prevara kao kod nas. Ako su došli tamo znači da nešto vrijede, ne mogu se strancima uzeti pare tako lako

Name

Berza

14.02.2017 19:45

Kava glupost da je Lanaco izasao na Londonsku berzu. Prica za malu djecu, dajte da vidimo gdje , berza su javni podaci uvijek bili...

Name

MAJKA NOVI GRAD

14.02.2017 14:01

PROKLETI BILI CITAVOG ZIVOTA !

ODGOVORITE
Name

747

14.02.2017 14:03

Bolje i to nego da se drogira.

ODGOVORITE
Name

KRIMINAL

14.02.2017 14:04

Bolje da Advokat Stevanovic vrati pare uzete iz Bobar banke, da mu Dodika nije . .

ODGOVORITE
Name

Milica

16.02.2017 21:07

Stevanovicu bolje bi ti bilo da se sjetis ko ti je pomagao dok si se skolovao, pa razmisli ako imas obraza I pomozi onima koji su te zaduzili. Sram te bilo, bato te pozdravlja...

Name

srna

14.02.2017 14:08

Kutija za glasanje pokazuje sve.Samo za Dodu mozda i vama da nesto.

ODGOVORITE
Name

Pero Ničić

14.02.2017 15:16

A gospodja, predsjednik upravnog odbora, je inace udata za Dodikovog rodjaka

ODGOVORITE
Name

Boxon

14.02.2017 16:06

Bolje je čitav život biti bogat nego jedan dan biti siromašan, reče Mile.

ODGOVORITE
Name

Otkud bondovci

14.02.2017 16:54

Ko je dozvolio onom Bondu da bude na ulazu fonda zdravstva Pa fond zdravstva ima svoje obezbjeđenje

ODGOVORITE
Name

tako je

14.02.2017 17:08

Tako je presjedniče,samo deri,što više elektronskog poslovanja u zdravstvu groblja sve veća,nikoga ne mogu izliječiti,pogrebna društva i oprema su u trendu,to care,nisu ništa bolje ni zaslužili,istorijski gledano uvjek su pljunuli u činiju iz koje su vodu pili...

ODGOVORITE
Name

Željko

14.02.2017 17:43

Vidi vrata u snajke.. Samo jaši mi smo naši,Dodik je kralj.

ODGOVORITE
Name

LEGENDA

14.02.2017 18:32

Ah Vaske-legenda: ta neustrašivost, Rambo i Poaro u jednom, čovjek istraživač i baletan, napusti Srpsku zbog radi bezbjednosti pa kad niko ne obrati pažnju nakon par dan vrati se; borac, i analitičar, i prognozer (neuspješan, ruku na srce). Vukan ili on, teško je odlučiti se...

ODGOVORITE
Name

Biljana

15.02.2017 22:36

Svakog trenutka dokazujemo da se nismo pomaknuli od"Vodje" i Domanovica! Ovakvo podanistvo rijetko je naci u istoriji bilo kog naroda! Gospodin Dodik zna sta hoce,narod na zalost,zadovoljan prostorom koji se prazni,kopanjem po smecu,umiranjem! Pa svako dobije prema zasluzi,prema zeljama! Neobrazovani,primitivni,inficirani zarazom koja se zove nacionalizam,nista drugo i ne zasluzujemo! Vladat ce g. Dodik i njegova svita jos dugo,dugo! Jadna zemljo sa ovakvim narodom!

Name

dijaspora n

14.02.2017 20:05

Kriminalci peljese ovaj narod samo tako.Niti se obrazu stidi ni straznjici boji.A sto se tice morala,morao je .To mu je u krvi.

ODGOVORITE
Name

Samo kažem...

14.02.2017 20:28

Zanimljivo je da se svi zanimaju za Prointer i SAP u FZO... Ali, na terenu su stvari malo drukčije. Tu se guraju Lanaco,Slavko Bojić i Grga Računari...

ODGOVORITE
Name

Dejan

15.02.2017 10:37

Prointer botu samo lažeš da se ne bi pričalo o pljački fonda zdravstva...neće ti uspjeti

Name

Nites i Planetsoft

15.02.2017 13:09

Ovaj Slavko Bojic se trpa gdje stigne, firma tasna masna firma, i pokusava preko Cubrija i Bajini drugarra da uvali milonske poslove fondovima i javnim preduzecima. TAj lik je priznao da je potpalcivao sefa kabinera presednika RS Milana Jelica. Vaskovic je o njemu pisao. Svi hoce da se bave IT-eom, pa sada hoce i ministar Cadjo sa drugom SInisom Macanom ali samo drzavi jer nesto prodati privatnim firmama nema sanse jer nemaju nista sto moze proci kod ovih.

Name

drskost i bezobrazluk

14.02.2017 22:14

To im je od straha.U biti su kukavic e kukavne.Strah im je zatvoriti oci da ne sanjaju SIPU.Oteto je prokleto,uvijek bilo I bice.Od straha se ponekad I zapjeva.

ODGOVORITE
Name

kletva

14.02.2017 22:16

Pocrkali dabogda.

ODGOVORITE
Name

baka

14.02.2017 22:25

Sram ga bilo.Koliko je sinova leglo u svetu zemlju za ovu RS. a pogledajte sta oni rade,Pa ovo se vise gledati ne moze.

ODGOVORITE
Name

Sve

15.02.2017 01:06

sve sam pričitao. Igdje je tu Bakir? Ljudi nije Bakir već Bakinci!

ODGOVORITE
Name

Covjek

15.02.2017 02:05

Samo stoka trpi.

ODGOVORITE
Name

NOVI GRAD "MAJKA"

15.02.2017 04:53

DOKAZANO JE DA SU DODIKOVI KRIMINALCI ... AKO JE IKO PRATIO ŽIVOTNI VIJEK KRIMINALACA NIKAD NISU DOŽIVJELI PEDESET LJETA . SVE JE TO UKLETO NARODE MOJ.

ODGOVORITE
Name

Mitar

15.02.2017 10:44

Borci RS ,veterani ,invalidi,porodice poginulih boraca RS pa majku jesmo li se mi za ovo borili,izgubili delove tela ,izgubili zivote da nam sada dezerteri i njihovi sinovi kroje sudbinu i povrh toga prave nas budalama.

ODGOVORITE
Name

vrs

15.02.2017 13:11

Nego zasta si se borio ovco jedna. Da se razumijemo i ja sam ovca kao i ti i to nakon 205 godina sada najvise boli. Samo cekam da ovce postanu vukovi kako neko rece i onda im je kukala majka. Bojim se tog scenaria.

Name

neko ko zna

15.02.2017 11:07

Taj isti Kusturic zaposlio od brata zenu u fond.

ODGOVORITE
Name

baka

15.02.2017 14:29

Joj narode,citam na Vaskovicblog na je mali balo podnio prijavu sam za sebe.Cacina retorika.Sad ,kao i on veliki Srbin.Joj Boze,izdrzat se vise ne moze.Sta sve prodaju ovom narodu

ODGOVORITE
Name

MIMO

15.02.2017 15:39

Odvratne li porodice fujjjj!

ODGOVORITE
Name

baka

16.02.2017 08:56

koliko razumijem,oni su planirali jos marisati pare.J..... nas Rumuni,pa da bar za nekih 20 godina ima ko na ulicu izaci.

ODGOVORITE
Name

Prigovor direktoru BN

16.02.2017 10:22

Molim VAS,kada ovdje ludom Dodiku psujem majku,vi necete da objavite.Kako on moze Vama da psuje majku putem telefona.Molim Vas objavite.

ODGOVORITE
Name

Vihor

16.02.2017 12:51

Ova STOKA od naroda u RS , zaslužuje mnogo gore . GUZONJA I GUZONJIN SIN , samo rade ono što ova glupa MARVA i zaslužuje. Živeo GUZONJA !!!!! Živeo GUZONJIN SIN !!!!!

ODGOVORITE
Name

Oobro

16.02.2017 13:37

Skidajte ovu bagru sa portala. Glume prestolonaslednike.Fuj.

ODGOVORITE
Name

Stvarno

16.02.2017 14:42

Skidajte ih. Face se vise nemogu podnijeti.

Name

Posljednji Mohikanac

16.02.2017 15:53

Jedino sto imamo kvalitetno u ovom entitetu je ovaj Vaskovic. Predlazem da se sa svojim saradnicima angazuje i istrazi razna poslovanja po drugim opstinama. Nek ne zaobilazi mama mjesta u kojima ima prevelikih mucki.

ODGOVORITE
Name

baka

16.02.2017 18:04

Vaskovic je nadcovjek,Bozji covjek,visokomoralan,hrabar ,razuman,veoma inteligentan ,ciji razum nije nicim pomucen.Neka mu Svevisnji Gospod nestedimice izliva Svoju milost.