Шири се прича - Рукавина у Барселони?!

Знаћемо у наредних месец дана. . .  Српски интернационалац је наравно само један у низу потенцијалних појачања.

Фудбал 16.02.2017 | 09:30
Шири се прича - Рукавина у Барселони?!
Барселона притерана у ћорсокак. Луис Енрике може да ризикује са тим да остане само са једним десним беком на располагању (Серђи Роберто) или да потражи појачање у уском кругу слободних играча или оних већ лиценцираних за шпанско првенство. А како клубови вероватно неће бити расположени да у овој фази сезоне пуштају оно најбоље Блауграна ће морати добро да промисли пре но што пресече и одлучи да ли заиста може да у оваквој ситуацију пронађе адекватну замену за Алеиша Видала.

Дилема пред Енрикеом и спортским директором Робертом Фернандезом, који ће у наредним данима расправљати о бројним именима која фигурирају као потенцијална појачања. Међу њима је и име Антонија Рукавине, српског интернационалца кога је каталонски Мундо Депортиво још у новембру уврстио на списак кандидата.

Сада се прича понавља и то у више листова, рачунајући ту и добро упућени Мундо, мада је 32-годишњи Рукавина само један у мору играча који су на скенирању. Ту су слободни играчи Мартин Касерес, Мајкон, Жозе Босингва, ту су и - писали смо већ - Жоао Кансело(Валенсија), Андер Капа (Еибар), Џони Кастро (Селта), Мичел Маседо (Лас Палмас), па од данас и Роберто Росалес (Малага), те Маро Гаспар из Виљареала.

Проблем је, међутим, што је велико питање да ли би се Виљареал одрекао стартног десног бека Гаспара у тренутку док се још бори за Европу, можда чак и Лигу шампиона? И баш ту мадридска Марка види шансу Рукавине.

"Разлози би могли да буду његови квалитети, али и финансије. Рукавини су 32 године, а иако је прошлог јуна продужио уговор са Жутом подморницом ове сезоне није стандардан у тиму", наводи Марка подсећајући да је Рукавина у Примери одиграо само 91 минут, мада је био стандардан у Лиги Европе и половично играо у Купу краља.

У нормалним условима вероватно не би био у конкуренцији, али ово су ванредне околности. Алеиш Видал је тешко повређен, прописи у Шпанији дозвољавају потрагу за новим играчем и по истеку прелазног рока под условом да је минимална пауза дужа од пет месеци. Видалспада у ту категорију, али Барселона може да купи само слободног играча или оног који је већ регистрован за ову сезону у Примери.

Блауграна сада има 20 радних дана да управи такмичења достави све лекарске извештаје о Видаловој повреди, потом би надлежна комисија морала да одлучи у наредна 72 часа. Ако би Барса добила зелено светло од тог тренутка би имала 15 дана да пронађе новог десног бека.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар