Širi se priča - Rukavina u Barseloni?!

Znaćemo u narednih mesec dana. . .  Srpski internacionalac je naravno samo jedan u nizu potencijalnih pojačanja.

Fudbal 16.02.2017 | 09:30
Širi se priča - Rukavina u Barseloni?!
Barselona priterana u ćorsokak. Luis Enrike može da rizikuje sa tim da ostane samo sa jednim desnim bekom na raspolaganju (Serđi Roberto) ili da potraži pojačanje u uskom krugu slobodnih igrača ili onih već licenciranih za špansko prvenstvo. A kako klubovi verovatno neće biti raspoloženi da u ovoj fazi sezone puštaju ono najbolje Blaugrana će morati dobro da promisli pre no što preseče i odluči da li zaista može da u ovakvoj situaciju pronađe adekvatnu zamenu za Aleiša Vidala.

Dilema pred Enrikeom i sportskim direktorom Robertom Fernandezom, koji će u narednim danima raspravljati o brojnim imenima koja figuriraju kao potencijalna pojačanja. Među njima je i ime Antonija Rukavine, srpskog internacionalca koga je katalonski Mundo Deportivo još u novembru uvrstio na spisak kandidata.

Sada se priča ponavlja i to u više listova, računajući tu i dobro upućeni Mundo, mada je 32-godišnji Rukavina samo jedan u moru igrača koji su na skeniranju. Tu su slobodni igrači Martin Kaseres, Majkon, Žoze Bosingva, tu su i - pisali smo već - Žoao Kanselo(Valensija), Ander Kapa (Eibar), Džoni Kastro (Selta), Mičel Masedo (Las Palmas), pa od danas i Roberto Rosales (Malaga), te Maro Gaspar iz Viljareala.

Problem je, međutim, što je veliko pitanje da li bi se Viljareal odrekao startnog desnog beka Gaspara u trenutku dok se još bori za Evropu, možda čak i Ligu šampiona? I baš tu madridska Marka vidi šansu Rukavine.

"Razlozi bi mogli da budu njegovi kvaliteti, ali i finansije. Rukavini su 32 godine, a iako je prošlog juna produžio ugovor sa Žutom podmornicom ove sezone nije standardan u timu", navodi Marka podsećajući da je Rukavina u Primeri odigrao samo 91 minut, mada je bio standardan u Ligi Evrope i polovično igrao u Kupu kralja.

U normalnim uslovima verovatno ne bi bio u konkurenciji, ali ovo su vanredne okolnosti. Aleiš Vidal je teško povređen, propisi u Španiji dozvoljavaju potragu za novim igračem i po isteku prelaznog roka pod uslovom da je minimalna pauza duža od pet meseci. Vidalspada u tu kategoriju, ali Barselona može da kupi samo slobodnog igrača ili onog koji je već registrovan za ovu sezonu u Primeri.

Blaugrana sada ima 20 radnih dana da upravi takmičenja dostavi sve lekarske izveštaje o Vidalovoj povredi, potom bi nadležna komisija morala da odluči u naredna 72 časa. Ako bi Barsa dobila zeleno svetlo od tog trenutka bi imala 15 dana da pronađe novog desnog beka.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar