Сриједа у Лиги шампиона: Који дерби изабрати за гледање?!

Други дан осмине финала елитног такмичења доноси две велике утакмице. Коју ћете ви гледати?

Фудбал 14.02.2017 | 23:30
Сриједа у Лиги шампиона: Који дерби изабрати за гледање?!
Реал Мадрид - Наполи или Бајерн Минхен - Арсенал? Тешко ће бити одлучити која утакмица да се гледа на каналима ТВ Арена Спорт у среду од 20.45.

Други дан осмине финала Лиге шампиона доноси два дербија у којима се очекују велика борба и много узбуђења.

Шта ћете ви изабрати?

Мадриђани у чак 18 утакмица заредом не знају за пораз у елитном такмичењу, а у предстојећи меч улазе у сјајном расположењу јер су практично пред дуго чеканом титулом првака Шпаније. 

Екипа Зинедина Зидана има улогу фаворита против темпераментног тима са југа Италије, али и проблем са повредама. Герет Бејл је тек недавно опет почео да тренира са тимом и њега неће бити у саставу, док је Кристијано Роналдо "ровит", али се очекује да од првог минута истрчи на терен. 

"Наполи је снажан противник, са брзим играчима и покушаћемо да сачувамо нашу мрежу како бисмо мирније отишли на реванш", рекао је капитен Реала, Серхио Рамос.

Највећа претња по гол Кејлора Наваса биће ултрабрзи Дрис Мертенс, стрелац 13 голова у последњих 10 утакмица.

Гости ће имати "ветар у леђа", јер се очекује чак 10.000 тифоза из Напуља на стадиону Сантијаго Бернабеу, а долазак је најавио и легенда клуба Дијего Армандо Марадона.

Посебан мотив у тиму Наполија имаће бивши играчи Реала - Раул Албиол и Хозе Каљехон, као и голман Пеп Реина, који је рођени Мадриђанин.

Част да има главну реч на Алијанц арени у Минхену добио је српски судија Милорад Мажић, тако да ће ова утакмица привући посебну пажњу љубитеља фудбала у Србији.

Чак четврти пут у исто толико сезона у Лиги шампиона, жреб је спојио Бајерн и Арсенал, а укупно гледано кроз историју, Баварци су успешнији са пет победа, насправ три Арсеналове и два ремија.

Када је било најважније, Бајерн је успевао да елиминише лондонски тим - у осмини финала, 2005, 2013. и 2014, а посебна је за Арсенал била болна 2013. година, јер је у Минхену славио 2:0, али је касније испао због гола у гостима.

"Имамо лоша искуства против Бајерна. Ипак, мислим да је сада прилика да коначно славимо. Већ смо побеђивали у Минхену и важно је да изборимо добар резултат пред реванш. Имам добар осећај", оптимиста је тренер "тобџија", Арсен Венгер.

ОСМИНА ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА:

уторак, 14. фебруар:

Бенфика - Дортмунд
ПСЖ - Барселона

среда, 15. фебруар:

Реал - Наполи
Бајерн - Арсенал

уторак, 21. фебруар:

Манчестер сити - Монако
Бајер - Атлетико

среда, 22. фебруар:

Порто - Јувентус
Севиља - Лестер

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар