Оставка код Трампа

Близак сарадник америчког предсједника Доналда Трампа поднио је оставку.  У питању је Мицхаел Флyнн који је поднио је неопозиву оставку на мјесто Трамповог савјетника за националну сигурност, пренијели су свјетски медији.

Свијет 14.02.2017 | 08:04
Оставка код Трампа
Догодило се то у свјетлу оптужби за његову недозвољену комуникацију с руским амбасадором у Америци и тврдњи да је с њим наводно договарао укидање санкција, уведених у вријеме предсједника Барака Обаме. Флyнн је испрва тврдио да то није била тема разговора са Сергејом Кисљаком, говорио је то и у разговорима с највишим америчким дужносницима, да би се испоставило како није говорио потпуну истину.

На Флyнново је мјесто привремено постављен Кеитх Келлогг, а ЦНН дознаје да је међу најизгледнијим кандидатима за новог савјетника генерал Давид Петраеус, бивши директор ЦИА-е, који је с те позиције својевремено морао отићи јер је тајне документе давао својој љубавници.

У међувремену, Wасхингтон Пост је само сат и по прије Флyннове оставке саопштио да је донедавна вршитељица дужности главне америчке државне адвокатице и министрице правосуђа Саллy Yатес крајем јануара упозорила Бијелу кућу да вјерује како је Флyнн обмануо високе званичнике у интерпретацији своје комуникације с руским амбасадором те да би могао бити потенцијална мета руске уцјене.

Флyнн је својевремено био у врху обавјештајног апарата још док је Бијелом кућом владао Барак Обама, али је напрасно смијењен због неслагања с његовом политиком. Током изборне кампање често се појављивао на Трамповим митинзима, а у неколико је наврата чак предводио позиве да се демократску кандидаткињу Хилари Клинтон стрпа у затвор.

Из Кремља су у понедјељак демантирали да су Флyнн и руски амбасадор у Wасхингтону Сергеј Кисљак разговарали о укидању америчких санкција.

Флyннови критичари предбацују му и чињеницу да се лани појавио и на једном банкету на којем је сједио само два столца удаљен од руског предсједника Владимира Путина.

 (Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миле

14.02.2017 10:40

Де Трампе молим те види за оне Санкције нисам ја мјкеми а и видицес какав сам цовјек кад бацим за кахву!!!!

ОДГОВОРИТЕ