Преговори о Сирији 23. фебруара у Женеви

Мировни преговори о Сирији наставиће се 23. фебруара у Женеви, саопштено је данас из канцеларије посредника УН за Сирију Стафана де Мистуре, чиме је промијењен претходно најављени датум, 20. фебруар.

Свијет 13.02.2017 | 21:37
Преговори о Сирији 23. фебруара у Женеви
"Писма су послата данас и делегације ће стићи око 20. фебруара... пре формалног почетка преговора предвидјеног за 23. фебруар", рекла је Де Мистурина портпаролка Јара Шариф у саопштењу.

Агенција АП раније је јавила да је изасланик Уједињених нација за Сирију Стафан де Мистура почео званично да позива учеснике сиријских мировних преговора у Женеви, на прве разговоре зараћених страна под покровитељством УН после готово 10 месеци.

Портпаролка изасланика УН Јара Шариф изјавила је агенцији АП да је око 20 позивница данас послато припадницима сиријске опозиције, док је "у току" слање позивница сиријској влади.

Претходни пут представници двије стране разговарали су у априлу, али су потом избили нови сукоби.

За разлику од претходних рунди преговора, који су укључивали многе сиријске групе, у наредним преговорима ће учествовати само двије званичне делегације - владе и опозиције.

Припадници терористичких група, као што су Исламска држава и огранак Ал Каиде Фатах ал Шам, искључени су из свих мировних преговора и договора о примирју у Сирији.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар