Ф1: Клер Вилијамс је за ''октански комунизам''!

Прва дама Вилијамса сматра да ће њен тим доживети ренесансу када нови власници буду скресали буџете богатих тимова и поделили новац сиромашнима.

Остали спортови 15.02.2017 | 15:15
Ф1: Клер Вилијамс је за ''октански комунизам''!
Клер Вилијамс је сигурна да планови нових власника Формуле 1 који се односе на равномерну расподелу новца међу екипама обећавају узбудљиву будућност за њен тим.

„Слободна дискусија и покушај да се изврши равномернија дистрибуција прихода обећава сигурну одрживост овог спорта. Вилијамс спада у средње екипе по висини улагања. За нас у средини то обећава узбудљиву будућност, јер и они који буду увели подједнаку расподелу капитала очекују од тога дугорочну корист“, изјавила је Клер Вилијамс коментаришући иницијативу Либертија, новог власника најбржег циркуса да промени режим исплате премија појединим екипама.

Теорија биџетских ограничења већ неко време обитава у Ф1 јавности. Наравно, до сада нико није покушао озбиљно да уведе такозвану уравниловку, или нешто налик њој. По првим информацијама удар по буџету међу првима би могле да осете највећи тимови. Ферари је с тим у вези већ спомињан, а прича гласи да би Скудерија могла трајно да буде лишена „апанаже за историјске успехе“.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар