F1: Kler Vilijams je za ''oktanski komunizam''!

Prva dama Vilijamsa smatra da će njen tim doživeti renesansu kada novi vlasnici budu skresali budžete bogatih timova i podelili novac siromašnima.

Ostali sportovi 15.02.2017 | 15:15
F1: Kler Vilijams je za ''oktanski komunizam''!
Kler Vilijams je sigurna da planovi novih vlasnika Formule 1 koji se odnose na ravnomernu raspodelu novca među ekipama obećavaju uzbudljivu budućnost za njen tim.

„Slobodna diskusija i pokušaj da se izvrši ravnomernija distribucija prihoda obećava sigurnu održivost ovog sporta. Vilijams spada u srednje ekipe po visini ulaganja. Za nas u sredini to obećava uzbudljivu budućnost, jer i oni koji budu uveli podjednaku raspodelu kapitala očekuju od toga dugoročnu korist“, izjavila je Kler Vilijams komentarišući inicijativu Libertija, novog vlasnika najbržeg cirkusa da promeni režim isplate premija pojedinim ekipama.

Teorija bidžetskih ograničenja već neko vreme obitava u F1 javnosti. Naravno, do sada niko nije pokušao ozbiljno da uvede takozvanu uravnilovku, ili nešto nalik njoj. Po prvim informacijama udar po budžetu među prvima bi mogle da osete najveći timovi. Ferari je s tim u vezi već spominjan, a priča glasi da bi Skuderija mogla trajno da bude lišena „apanaže za istorijske uspehe“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar