Још један велики трансфер у Кину...!

Интеру 25. 000. 000 евра и чисте књиге! Чиста зарада. . .

Фудбал 18.02.2017 | 17:00
Још један велики трансфер у Кину...!
Прелазни рок у озбиљни фудбалским земљама у Европи је завршен, али пијаца и даље ради у Кини. Прелазни рок у најмногољуднијој земљи света се завршава 26. фебруара, а данас стиже занимљива вест да је спреман још један велики трансфер звучног фудбалског имена.

Према писању шпанских и италијанских медија, аргентински везиста Евер Банега ће у наредним даним кренути из Интера пут Кине. У трансферу тешком 25.000.000 евра!

Вест је објавио Естадио Депортиво, локални спортски дневник из Севиље који има добре изворе када је у питању Банега јер је везиста до прошлог лета играо у Севиљи.

Наводи се да је Интер прихватио 25.000.000 евра од амбициозног кинеског прволигаша Тјанђин Кванжана који ће ускоро дебитовати у елитном ранг кинеског шампионата. Клуб не жали пара да тренеру Фабију Канавару обезбеди атрактивна појачања па је тако ове зиме већ довео Аксела Витсела и Алешандреа Пата под невероватним финансијским условима.

Великим новцем завршавају и долазак Банеге. Аргентинцу је понуђен дупло бољи уговор од оног који има у Интеру. Тјанђин му је понудио феноменалних 8.000.000 евра по сезони! Само још да Банега прихвати…

А не би требало да одбије јер у Интеру није у првом плану. На последња три меча у Серији А,Банега није уписао ни минут на терену. Тренер Пиоли користи друге опције, а доласкомГаљардинија у срце везног реда, Банегина улога је маргинализована. Проиграо је иКондогбија, па Аргентинац више није потребан Неразурима.

Осим што им није потребан на терену, његов трансфер им је потребан у финансијском смислу. Због проблема са финансијским фер-плејом, Интер је био лимитран у претходном прелазном року. Банегина продаја би из економског угла био фантастичан потез и испеглала би књиге клуба у власништву кинеског Санинга. Подсетимо, Банега је летос дошао као слободан играч из Севиље, а сада може да Интеру донесе чак 25.000.000 евра. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар